Rzeszów - Wtorek, 05.11.2024
Reklama

W Rzeszowie otwiera się nowa burgerownia

Dodano: /

fot. RESinet.pl
fot. RESinet.pl

Już wkrótce w centrum Rzeszowa swoją działalność rozpocznie burgerownia spod szyldu Burneika Burger. Sam „Hardkorowy Koksu” weźmie udział w otwarciu lokalu.

Firma tworząca sieć burgerowni powstała w maju 2022 roku. Lokal w Rzeszowie będzie już czwartym w Polsce spod szyldu "Burneika Burger". Dotychczasowe trzy działają w Warszawie, Bielsko-Białej oraz w Koszalinie.

„Pomysł na Burneika Burger zrodził się z pasji i zamiłowania do dobrego jedzenia. Nasze burgery robione są według receptury Roberta i Kai Burneika z najwyższej jakości, wyselekcjonowanych składników. Bazujemy na 100% wołowinie, świeżych warzywach oraz codziennie wypiekanych bułkach. Nasza koncepcja opiera się na prostym menu i jak najmniejszej ilości składników. Stawiamy na jakość i smak!” – czytamy na oficjalnej stronie firmy.

W ofercie burgerowni znajdziemy trzy rodzaje burgerów z wołowiną, różniące się między sobą ilością mięsa: 150 g, 300 g i największy 450 g. Lokal serwuje również burgery wegetariańskie oraz z kurczakiem. Oprócz burgerów, menu oferuje również wrapy, stripsy oraz sałatkę z kurczakiem.

Rzeszowski Burneika Burger powstaje przy ul. Zemenhofa 5, w sąsiedztwie placu Cichociemnych. Otwarcie zaplanowano na sobotę, 9 listopada o godz. 12:00. Gościem specjalnym będzie sam Robert Burneika, który zaprasza swoich fanów do wspólnego zdjęcia.


Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Carpathian Wine Fest w Rzeszowie. Wino, muzyka, taniec i dobre jedzenie

Festiwal wina odbędzie się w dniach 28 – 30 lipca 2023 r. w fosie Zamku Lubomirskich.

Aktualności

Stary Browar Rzeszowski: American Pale Ale już na kranie

American Pale Ale już na kranie i na desce podstawowych piw w Starym Browarze Rzeszowskim!

Aktualności

Prima Aprilis! To był żart!

Póki co Magda Gessler nie zamierza otworzyć restauracji w Rzeszowie, przynajmniej nic nam o tym nie wiadomo.

Aktualności

Wiosenne propozycje od Zupabaru dla tradycjonalistów i wielbicieli "egzotycznych" smaków

Dla wszystkich tych, którzy przez skórę poczuli lato Zupabar przygotował lekkie menu w którym zarówno tradycjonaliści jak i wielbiciele “egzotycznych” smaków znajdą coś dla siebie.

Aktualności

Co jedli prezydenci Grupy Wyszehradzkiej na zamku w Łańcucie? Menu przygotowała rzeszowska restauracja

Podczas pierwszego dnia szczytu na Zamku w Łańcucie uczestnicy spotkania mieli okazję skosztować podkarpackiej kuchni przygotowanej przez restaurację Hotelu Ambasadorskiego.

Reklama