Smaki wiosny w restauracji Ferula. Nowe potrawy czerpią z darów natury

Dodano: 01.06.2018 r.

Restauracja Felura w Hotelu Bacówka Radawa & Spa zaprasza na fascynującą podróż po smakach dzieciństwa i kuchni naszych dziadków. Potrawy przyrządzane w restauracji swój niebanalny charakter zawdzięczają nie tylko oryginalnym przepisom, ale również składnikom, które pochodzą od regionalnych producentów.

Idee przyświecające restauracji znalazły swoje odbicie w Nowej Karcie Menu, która powstała wiosną 2018 roku. Zawarte w niej potrawy czerpią całymi garściami z darów natury.

"Mamy nawet własną szklarnię pełną ziół oraz własny ogród - Bacówka Garden - wypełniony warzywami i owocami. Ten widok, szczególnie wspaniały wiosną, daje ogromną motywację do dalszych działań związanych z przygotowywaniem zdrowej żywności" - mówi Kamil Wyka, Szef Kuchni restauracji Felura w Hotelu Bacówka Radawa & Spa. Najlepszym przykładem dania stworzonego na podstawie ekologicznych produktów jest Domowe Tagliatelle podane z szalotką, cukinią, suszonym pomidorem, szpinakiem, natką oraz papryką. Do karty dodanych zostało także kilka nowych, wyjątkowych potraw – m.in. Pielmieni Wiśniowe z Kaczką i Oscypkiem, Schab Jagnięcy oraz na deser Gaute Czekoladowe.

Dla wielbicieli pysznych i aromatycznych zup mamy do zaoferowania Żur na Żytnim Zakwasie, Krem z Jarmużu czy Rosół z Kurczaka Zagrodowego.

Na upalne dni doskonałym rozwiązaniem będą świeżo przygotowane, Owocowe Smoothie.

Dla osób głodomorów  z ogromnym apetytem, chcących najeść się do syta czeka Stek z Polskiej Polędwicy Sezonowej, Wędzony Kurczak Kukurydziany oraz Polędwica Cielęca.

Wędzona Troć oraz Sałatka z Kurczakiem Zagrodowym to dania będące odpowiedzią na ekotrendy w żywieniu. Po zjedzeniu takich potraw nie trzeba obawiać się o linię.

To tylko część dań, które znajdują się  ofercie restauraji Felura, która znalazła się na liście najlepszych restauracji w kraju - Poland TOP 100 Best Restaurant. Wszystkie sekrety Szefa kuchni najlepiej zgłębić osobiście podczas pobytu w Hotelu Bacówka Radawa & Spa **** w Radawie.

Wdrażana od samego początku istnienia restauracji idea, stała się podstawą, aby ubiegać się o prestiżowy certyfikat Slow Food Polska.

Dla najmłodszych Gości mamy specjalnie przygotowane menu w kształcie Tableta. W każdy weekend zapraszamy dzieci na kulinarne szaleństwo w "Kąciku łasucha" oraz na zdrowe drinki z wykorzystaniem naturalnych składników.

W ofercie Hotelu mamy także pobyty w apartamentach zewnętrznych oraz pokojach hotelowych wraz z wyżywieniem. Do dyspozycji Państwa strefa SPA.

Organizujemy imprezy firmowe, konferencje, wesela, przyjęcia rodzinne, chrzciny, komunie, wieczory panieńskie oraz kawalerskie.

Jak na prawdziwą Bacówkę przystało posiadamy owieczki, które stanowią atrakcje dla dzieci.

W Hotelu Bacówka Radawa & SPA  do dyspozycji Gości jest Klimatyczna Restaurację – Ferulę (50 miejsc) oraz Sala BankietowaParzenicę (200 miejsc).

 

Komentarze

Reklama