W najbliższą sobotę, 17 maja w rzeszowskie odbędzie się Europejska Noc Muzeów. Kulinarnym uzupełnieniem tego kulturalnego wydarzenia, będzie Noc Restauracji.
Tego dnia w godz. 19:00 – 23:00 dziesięć restauracji i barów w centrum miasta zaprasza Rzeszowian z ofertą minimum jednej potrawy za przysłowiową „dyszkę” czyli 10 złotych (lub taniej).
W akcji biorą udział:
Bar Szynk Rzeszowski (Rynek 5):
- wszystkie dania jak zawsze w cenie 8 zł
Hola Lola Cafe & Pub (ul. Mickiewicza 3):
- kanapka na bogato + gorący napój imbirowy
- żurek rzeszowski z pajdą chleba ze smalcem
Restauracja Česká hospoda (Rynek 5):
- gospodzki gulasz piwny z czeskimi knedlikami
Restauracja Grzesznicy (ul. 3 Maja 7):
- grillowany filet z kurczaka w sambalu z ręcznie robionymi gnocchi i surówką wiosenną
- makaron penne w delikatnym sosie z pieczarkami, pomidorem i szpinakiem
Restauracja Hotelu Ambasadorskiego (Rynek 13-14)
- kurczak suos-vide z zielonymi szparagami, makaronem i sosem bazyliowym
Restauracja Orchidea w Hotelu Prezydenckim (ul. Podwisłocze 48):
- pasztet z dzika z sosem żurawinowo- kminkowym i pieczywem
- sakiewka z kurczaka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym z łódkami ziemniaczanymi w ziołach
- schab po rzeszowsku z kaszą gryczaną i duetem surówek
- szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych oraz kawa z ekspresu
- gruszka zabajana w Brandy w sosie kawowym z lodami straciatella oraz kawa z ekspresu
Restauracja Patio w Hotelu Grand (ul. ks. Dymnickiego 1a):
- saltimbocca na papardelle z cukinii ze świeżym pesto (popularna włoska potrawa)
Restauracja Seta & Galareta (Rynek 10):
- wszystkie dania jak zawsze w cenie 8 zł
Restauracja Wesele w Hotelu Bristol (Rynek 20-23):
- pieczone proziaki z wątróbką drobiową, konfiturą z borówek i wiśniówką
Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23):
- żeberka w sosie BBQ podane z purre ziemniaczano-porowym i zasmażaną kapusta z prawdziwkami
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz