Rzeszów - Piątek, 21.02.2025
Reklama

IMPREZY I WYDARZENIA W RZESZOWIE

Restaurant Week - wiosenna edycja
04 Mar

Restaurant Week - wiosenna edycja

Rzeszowskie Restauracje
Wtorek, 04.03.2025 - Czwartek, 17.04.2025

Festiwal Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. W ramach festiwalu, szefowie restauracji biorących w nim udział przygotowują specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które jest dostępne w festiwalowej cenie od 69,99 zł. Każdy gość otrzyma festiwalowy Cocktail na bazie Martini (18+) lub Pepsi Twist on the Rocks

Rezerwacji stolika można dokonać poprzez stronę RestaurantWeek.pl. Wystarczy wybrać miasto, określić liczbę gości, następnie wskazać interesującą nas restaurację i wybrać jedno z dwóch dostępnych menu.

W wiosennej edycji Restaurant Week udział bierze aż 18 rzeszowskich restauracji, w tym dwie debiutujące: Muro i Karolina Park. Poniżej pełna lista lokali oraz ich propozycje festiwalowego menu.

Lizbona

ul. 3 Maja 7

Menu A

PRZYSTAWKA:

Bolinhos de chouriço

pierogi z chorizo i oscypkiem / demi glace z porto

 

DANIE GŁÓWNE:

Paella verde com coelho

Ryż calasparra / skoki z królika / podudzie z kurczaka / chorizo / por / szpinak / edamame / shimeji

 

DESER:

Maçãs com canela

jabłka / cynamon / kruszonka migdałowa / espuma z prosseco

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Salada de polvo

ośmiornica / biszkopt krewetkowy / pomarańcza / zielone sałaty / winegret cytrusowy

 

DANIE GŁÓWNE:

Gnocchi com creme de camarão

gnocchi / bisque krewetkowy / krewetka królewska / pieczone pomidory cherry / rukola / oliwa extra virgine

 

DESER:

Maçãs com canela

jabłka / cynamon / kruszonka migdałowa / espuma z prosseco


Hindi

ul. Adama Mickiewicza 19

Menu A

PRZYSTAWKA:

Masala Papad – chrupiący, lekko pikantny indyjski chrupek z soczewicy i ziaren kminu, podany z aromatyczną mieszanką świeżych warzyw, kolendry i wyrazistych przypraw. Lekka i pełna smaku przystawka, idealna na dobry początek posiłku

DANIE GŁÓWNE:

Nepali Style Chicken Curry – tradycyjne nepalskie curry z kurczaka, duszonego w aromatycznym sosie na bazie pomidorów, cebuli, czosnku i imbiru. Doprawione unikalną mieszanką przypraw, takich jak kolendra, kumin, papryka i kurkuma, które nadają daniu głęboki, pikantny smak. Podawane z ryżem basmati lub chlebkiem naan. Pełne autentycznych aromatów Himalajów!

DESER:

Sweet Kheer – tradycyjny indyjski pudding ryżowy gotowany na mleku z dodatkiem kardamonu, rodzynek i orzechów nerkowca. Delikatny, kremowy i – idealny na słodkie zakończenie posiłku.

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,5l na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność butelek zależna od terminu wizyty w restauracji).

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Masala Papad – Chrupiący, lekko pikantny indyjski chrupek z soczewicy i ziaren kminu, podany z aromatyczną mieszanką świeżych warzyw, kolendry i wyrazistych przypraw. Lekka i pełna smaku przystawka, idealna na dobry początek posiłku

DANIE GŁÓWNE:

Channa Masala – aromatyczne danie kuchni indyjskiej przygotowane z ciecierzycy duszonej w gęstym sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, czosnku, imbiru oraz mieszanki aromatycznych przypraw, takich jak garam masala, kumin i kolendra. Podawane z ryżem basmati lub chlebkiem naan

DESER:

Sweet Kheer – tradycyjny indyjski pudding ryżowy gotowany na mleku z dodatkiem kardamonu, rodzynek i orzechów nerkowca. Delikatny, kremowy i – idealny na słodkie zakończenie posiłku.

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,5l na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność butelek zależna od terminu wizyty w restauracji).


Restauracja Radość

ul. Rynek 24

Menu A

PRZYSTAWKA:

Hummus z marchewki i bakłażana/ świeca wołowa/ kolendra z szalotką

 

DANIE GŁÓWNE:

Polędwiczka wieprzowa w panierce z papryki/ mojo rojo/ mojo verde/ grillowane warzywa

 

DESER:

Cookie Doug/ syrop karmelowy/ coulis malinowe

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Tatar z bakłażana i boczniaków/ oliwa truflowa/ burrata/ focaccia

 

DANIE GŁÓWNE:

"Stek" z pieczonej kapusty/ jogurt grecki z chili/ podwędzane tofu/ mojo rojo/ pieczone ziemniaki w papryce

 

DESER:

Cookie Doug/ syrop karmelowy/ coulis malinowe


Wina Dajcie

ul. 3 Maja 9


Menu A

PRZYSTAWKA:

Krem z kiszonej kapusty podany z policzkiem wieprzowym, puree z białej fasoli i oliwą szczypiorkową

 

DANIE GŁÓWNE:

Filet z kaczki podany z espumą z marchewki i tymianku, pieczoną cykorią i musem wiśniowym z hibiskusem

 

DESER:

Ciasto czekoladowe podane z żelem z zielonego jabłka, kremem karmelowym i musem z owoców leśnych i czerwonego wina

 

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,5l na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność butelek zależna od terminu wizyty w restauracji).

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Gratin ziemniaczano truflowy podany z musem z papryki i figi, marynowanym fenkułem, pudrem z pietruszki i winegretem koperkowym

 

DANIE GŁÓWNE:

Stek z białej kapusty podany z ciastem kadaifi, puree z selera i nerkowców, pistacjami, majonezem rozmarynowym i sosem z gorgonzoli

 

DESER:

Ciasto czekoladowe podane z żelem z zielonego jabłka, kremem karmelowym i musem z owoców leśnych i czerwonego wina


MURO

ul. Rynek 13


Menu A

PRZYSTAWKA:

Rilletes z karczki

rokitnik / brioche /gryka

 

DANIE GŁÓWNE:

Stek wołowy

świeca wołowa / kaszanka / batat

 

DESER:

Ganache

seler / orzech laskowy / topinambur

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Krokiet ziemniaczany

aioli trufla / chips jarmuż / pasternak

 

DANIE GŁÓWNE:

Vege Ramen

kimchi / tofu / jajko

 

DESER:

Ganache

seler / orzech laskowy / topinambur

 

ZEST

ul. Rynek 19


Menu A

PRZYSTAWKA:

 

TATAR NA GRZANCE

majonez truflowy / chips z topinamburu / marynowane borowiki / szczypior /

puder z kaparów / wędzona sól maldon

 

DANIE GŁÓWNE:

ŻEBERKA W KOREAŃSKIM BBQ

puree z batatów / sos bulgogi / edamame / groszek cukrowy / sałatka z glonów wakame / nitki chilli

 

DESER:

SERNIK GRUSZKOWO – TYMIANKOWY

kruszonka orzechowa / lody bakaliowe / beza waniliowa / mus malinowy

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

KOZI SER W CIEŚCIE KATAIFI

konfitura malinowa / orzechy w karmelu / roszponka

 

DANIE GŁÓWNE:

SANDACZ

risotto szafranowe / mule / pieczone pomidory / salsa verde

 

DESER:

SERNIK GRUSZKOWO – TYMIANKOWY

kruszonka orzechowa / lody bakaliowe / beza waniliowa / mus malinowy

 

Karolina Park

ul. Błogosławionej Karoliny 14


Menu A

PRZYSTAWKA:

Golonka wieprzowa w galarecie z majonezem szczypiorkowym, prażoną cebulą i musztardą jabłkową, podana z domowym pieczywem


DANIE GŁÓWNE:

Kotlet de volaille z chrupiącą panierką i rozpływającym się masłem w środku. Do tego kremowe puree szczypiorkowe, mus z marchewki, piklowana marchewka, oliwa koperkowa i zielony groszek

 

DESER:

Pieczone jabłko z ogniska podane z lodami waniliowymi i cynamonową kruszonką

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Flaczki z boczniaka w aromatycznym bulionie, serwowane z domowym pieczywem


DANIE GŁÓWNE:

Dorsz po kijowsku w chrupiącej panierce, podany z puree szczypiorkowym, zielonym groszkiem, sosem na maślance i oliwą koperkową

 

DESER:

Pieczone jabłko z ogniska, lody waniliowe i cynamonowa kruszonka


KUK NUK

ul. Jana Matejki 4


Menu A

PRZYSTAWKA:

Tatar z polędwicy wołowej / borowik marynowany / ogórek konserwowy / cebula biała / żółtko / grzyby shimeji / oliwa szczypiorkowa

 

DANIE GŁÓWNE:

Supreme z kurczaka / pasta z buraka / pak choi / marchew marynowana / krem balsamiczny z owoców leśnych

 

DESER:

Mus sernikowy mango / owoce / żel z  marakui

 

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Pieczony brokuł / pasta z papryki i fasoli / chips z batatów / oliwa chili

 

DANIE GŁÓWNE:

Falafel / hummus buraczany / chips z topinamburu / kolendra

 

DESER:

Mus sernikowy mango / owoce / żel z  marakui

 

Limoncello

al. Powstańców Warszawy 26a


Menu A

PRZYSTAWKA:

Krem pomidorowy  / wołowo-wieprzowe pulpety z włoskimi ziołami / oliwa szczypiorkowa / rukola

 

DANIE GŁÓWNE:

Gnocchi/sos śmietanowy / pierś z kurczaka z tymiankiem i rozmarynem / ser pleśniowy / chili do dekoracji

 

DESER:

Kakaowe biszkopty przekładane śmietankowym kremem z wkładką owocową i czekoladą

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Krem pomidorowy / mozzarella / oliwa szczypiorkowa / rukola

 

DANIE GŁÓWNE:

Gnocchi /sos pomidorowy / pieczony czosnek / groszek zielony / parmezan / ocet balsamiczny

 

DESER:

Kakaowe biszkopty przekładane śmietankowym kremem z wkładką owocową i czekoladą


Délice

ul. Jana Dekerta 2


Menu A

PRZYSTAWKA:

Włoski wypiek pszenny na sosie serowym z raclette, prosciutto crudo, marmolada chili-grejpfruit, rukola

 

DANIE GŁÓWNE:

Dekonstrukcja naleśnika z kaczką w sosie cytrusowo-czekoladowym ze szpinakiem, filetowana, czerwona pomarańcza, prażony tymianek

 

DESER:

Tartaletka kakaowa z insertem porzeczkowym, krem rafaello, prażone chipsy kokosowe

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Krem koperkowy z jajkiem w koszulce, grzanki z brioche

 

DANIE GŁÓWNE:

Quiche zapiekana z farszem z topinamburem, szparagi, czerwona cebula, polana serem raclette i okraszona orzechami laskowymi

 

DESER:

Pieczone brzoskwinie z opalaną, cynamonową bezą włoską , galaretka porzeczkowa, kruszonka orzechowa

 

Oranżeria

al. Piłsudskiego 44


Menu A

PRZYSTAWKA:

Hummus / Salsa pomidorowa / Ceviche z tuńczyka / Proziak / Prażona marchewka

 

DANIE GŁÓWNE:

Tournedo z polędwiczki wieprzowej i kurczaka / Nori / Piklowana dynia / Kruszonka ziołowa / Fasola edamame / Mus marchewkowy / Mus pietruszkowy / Sos winno orientalny

 

DESER:

Mus angielski / konfitura limonkowa / ciasto cygarektka / sos z ciemnych owoców

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Hummus / Salsa pomidorowa / Ceviche z tuńczyka / Proziak / Prażona marchewka

 

DANIE GŁÓWNE:

Tournedo z dorsza i łososiem / Nori / Piklowana dynia / Fasola edamame / Mus marchewkowy / Mus pietruszkowy / Sos winno orientalny

 

DESER:

Mus angielski / konfitura limonkowa / ciasto cygarektka / sos z ciemnych owoców

 

Hokus 2.0

ul. 3 Maja 13


Menu A

PRZYSTAWKA:

Kurczak satay

Kurczak w sosie satay, melon kantalupa, serek kremowy, oliwa cytrynowa, granat, orzechy, zioła

 

DANIE GŁÓWNE:

Polędwiczka demi-glace

Polędwiczka w sosie pieprzowym demi-glace, smash z ziemniaka zapiekany z parmezanem, fasola zielona, marchew, kiełki groszku czepnego

 

DESER:

Ciasto na bazie belgijskiej czekolady i Pepsi

Ciasto z belgijską czekoladą i pepsi, mus wiśniowy, kruszonka z karmelu, lody waniliowe

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Krem z marchwi

Krem z marchwi, popcorn, papryka wędzona, seler naciowy, pianka z sera fety, zioła

 

DANIE GŁÓWNE:

Dorsz w panko

Dorsz pod prażonym maślanym panko, gnocchi, mus z gruszki, oliwa ziołowa, kiełki

 

DESER:

Ciasto na bazie belgijskiej czekolady i Pepsi

Ciasto z belgijską czekoladą i pepsi, mus wiśniowy, kruszonka z karmelu, lody waniliowe


Sport's Bar BBQ

al. Kopisto 1


Menu A

PRZYSTAWKA:

Tacos / szarpana wieprzowina / sos bbq

 

DANIE GŁÓWNE:

Żeberko / chimichurri / risotto kalafiorowe

 

DESER:

Sernik nowojorski / wiśnie / polewa z gorącej czekolady

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Rolowany twarożek / grzanka / miód / pomarańcz

 

DANIE GŁÓWNE:

Vege bowl / falafel / hummus / feta / oliwki / pomidorki / ogórek

 

DESER:

Sernik nowojorski / wiśnie / polewa z gorącej czekolady

 


Umami

ul. Architektów 13


Menu A

PRZYSTAWKA:

Skrzydełka w glazurze miodowo- imbirowej / dip ananasowo- chilli

 

DANIE GŁÓWNE:

Krewetki w sosie tamaryndowym / makaron chow mein /groszek cukrowy / kapusta pekińska / goma wakame / prażona cebulka

 

DESER:

Mus czekoladowy z chilli podany w skorupie kokosowej / frużelina z marakui / skórka yuzu.

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Sushi: uramak ze szparagami w tempurze / mango/serek philadelphia / liofilizowany grys truskawkowy / tykwa / ogórek / sos teriyaki

 

DANIE GŁÓWNE:

Grillowany łosoś w glazurze teriyaki / puree tom yum / puree z zielonego groszku / goma wakame / kimchi / marynowana rzodkiew

 

DESER:

Mus czekoladowy z chilli podany w skorupie kokosowej / frużelina z marakui / skórka yuzu.

 

Hilton Garden Inn Rzeszów

Al. Kopisto 1, Rzeszów


Menu A

PRZYSTAWKA:

Chrupiąca focaccia z szarpaną wołowiną

mus jabłkowo - czosnkowy / rukola

 

DANIE GŁÓWNE:

Polędwiczka wieprzowa sous - vide na puree ziemniaczanym z oliwą truflową

sos żurawinowo - wiśniowy / frytki z marchewki / kapusta włoska

 

DESER:

Tiramisu z kremem pistacjowym

mus rabarbarowy / sos truskawkowo - miętowy z chilli / orzeszki ziemne

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Sałatka z wędzonym łososiem

truskawka / marynowana cebula / kawior cytrynowo - kokosowy / sos vinaigrette

 

DANIE GŁÓWNE:

Stek z selera na puree ziemniaczanym z jabłkiem i pieczonym czosnkiem

ogórek / pomidor koktajlowy / roszponka / sos krewetkowy

 

DESER:

Tiramisu z kremem pistacjowym

mus rabarbarowy / sos truskawkowo - miętowy z chilli / orzeszki ziemne

 


Ikeda Sushi

ul. Leszka Czarnego 8


Menu A

PRZYSTAWKA:

Ramen Fusion

Mini miska aromatycznego ramenu z makaronem, pierożkami baozi z wołowiną, grzybami shitake, jajkiem w panko i świeżą dymką

 

DANIE GŁÓWNE:

Tempura Flame Roll

Rolka sushi z chrupiącą krewetką w tempurze, zwieńczona tatarem z łososia, opalanym serem cheddar, majonezem spicy oraz tatarem z surimi. Całość podana z sosem teriyaki i spicy mayo

 

DESER:

Golden Ice Surprise

Smażone lody w chrupiącym panko, podawane z owocowym sosem i świeżymi owocami

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Kimchi Delight

Pikantna zupa kimchi na bazie aromatycznego bulionu

 

DANIE GŁÓWNE:

Asparagus Harmony Roll

Rolka sushi z szparagiem w tempurze, zwieńczona tatarem z edamame i świeżą sałatką goma wakame

 

DESER:

Golden Ice Surprise

Smażone lody w chrupiącym panko, podawane z owocowym sosem i świeżymi owocami



Folwark

ul. Paderewskiego 124a


Menu A

PRZYSTAWKA:

Proziak z wędzonym twarogiem, paloną śmietaną, oliwą szczypiorkową i karmelizowaną gruszką

 

DANIE GŁÓWNE:

Aksamitny filet z piersi kaczki z zapiekanką ziemniaczaną, sos z derenia, sałatka z flambirowaną pomarańczą

 

DESER:

Ekler z musem słony karmel, sos jeżynowy

 

Menu B

PRZYSTAWKA:

Krem z pasternaku i pieczonego jabłka, oliwa pietruszkowa, chips z pietruszki

 

DANIE GŁÓWNE:

Ravioli z dynią i pigwą, maślana emulsja z szałwią, puder z pestek dyni

 

DESER:

Ekler z musem słony karmel, sos jeżynowy

 

Capella Restaurant & Lobby Lounge

ul. Artura Grottgera 28


Menu A

PRZYSTAWKA:

Zupa krem z żółtych pomidorów z dodatkiem jalapeno, pomidorków koktajlowych oraz świeżych ziół z oliwą

 

DANIE GŁÓWNE:

Polędwiczka wolnopieczona podana z batatowo-koniakowym puree, blanszowaną młodą marchewką i cukinią, polana demi glace z grubo mielonym pieprzem

 

DESER:

Lava cake z płynną czekoladą, otoczony subtelną emulsją mandarynkowo-bergamotkową, orzeźwiającymi owocami kumkwatu i intensywnie czekoladową ziemią.


Menu B

PRZYSTAWKA:

Zupa krem z żółtych pomidorów z dodatkiem jalapeno, pomidorków koktajlowych oraz świeżych ziół z oliwą

 

DANIE GŁÓWNE:

Delikatne ravioli ze szparagami w aksamitnym sosie śmietanowym, podkreślone aromatem szałwii, soczystymi pomidorkami cherry i kruchymi orzechami pekan, serem pecorino romano oraz świeżymi listkami mizuny

 

DESER:

Lava cake z płynną czekoladą, otoczony subtelną emulsją mandarynkowo-bergamotkową, orzeźwiającymi owocami kumkwatu i intensywnie czekoladową ziemią

 


Pozostałe wydarzenia z kategorii: Wydarzenie

Wielka Gala Burleski

07 Mar

Godzina

18:00

Bilety

Od 158 zł

Reklama