Polskie święta to głębia smaku. Po wielkanocnym śniadaniu czas na inspiracje związane ze świątecznym obiadem. W świątecznej edycji "SZUBRYT OD KUCHNI" tym razem wraz z Mikołajem Reyem przygotowujemy polędwiczkę wieprzową z gamy mięs Folwark Szubryt faszerowaną szpinakiem, żółtym serem i śliwką suską sechlońską. Dopełnieniem dania będą racuchy ziemniaczane i carpaccio z buraków. Brzmi dobrze? A więc do dzieła!
Składniki:
- polędwiczki wieprzowe „Folwark Szubryt”
- szpinak
- ser żółty
- cebula
- czosnek świeży
- śliwka „Suska sechlońska”
- pomidorki koktajlowe
- ziemniaki
- masło klarowane
- buraki czerwone
- rukola
- orzechy włoskie
- ser kozi twarogowy (lub biały)
- oliwa z oliwek
- ocet
Źródło: art. sponsorowany
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz