Wschodzące gwiazdy rzeszowskiego Zupabaru: kaszotto, sałatka marokańska i arbuzowe smoothie

Dodano: 18.07.2017 r.

Zupabar to już nie tylko zupy. Mimo, że lokal w którym powstają zdrowe smakołyki jest niewielkich rozmiarów, sukcesywnie powiększa swoje menu. Oprócz naturalnych zup bez dodatków chemicznych ulepszaczy można zjeść u nich kaszotto - czyli odmianę risotto, w którym ryż zastąpiono kaszą. W tym tygodniu jest to kasza pęczak gotowana na wywarze warzywnym z dodatkiem mięsa wieprzowo - wołowego, pieczarek pomidorów, papryki i kukurydzy.

Jeśli  w sezonie letnim wolicie zjeść coś na zimno idealna będzie sałatka marokańska z kaszą kuskus, ciecierzycą, rodzynkami, papryką i marchewką, z dodatkiem  aromatycznego  dressingu z oliwy i soku z cytryny,  doprawionego kuminem i kolendrą.

Na orzeźwiającą przekąskę Zupabar poleca także smoothie - w tym tygodniu arbuzowe z ogórkiem, malinami i miętą oraz brzoskwiniowe z bananem i pomarańczą.

Jeżeli któraś z pozycji w Zupabarze szczególnie przypadła Wam do gustu, koniecznie dajcie nam o tym znać w komentarzach.

 

 

Komentarze

Reklama