Dla wszystkich tych, którzy przez skórę poczuli lato Zupabar przygotował lekkie menu w którym zarówno tradycjonaliści jak i wielbiciele “egzotycznych” smaków znajdą coś dla siebie.
Ci pierwsi w tym tygodniu mogą skusić się na wersję light Strogonowa zwykle kojarzonego z zawiesistą, tłustą, “podbitą” śmietaną i mąką zupą. Tutaj zastaniecie go z kurczakiem, bez dodatku laktozy i glutenu, za to z dużą ilością papryki, pieczarek i kiszonych ogórków.
Kolejną wiosenną propozycją jest zupa szczawiowa, z młodymi ziemniaczkami i koperkiem.
Zniecierpliwionych, którzy już choć przez chwilę chcą poczuć się jak na wakacjach Zupabar zachęca do spróbowania zupy marokańskiej z soczewicą, ciecierzycą i pomidorkami, doprawionej dużą ilością kuminu i kolendry lub kremu z batatów i kukurydzy z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru i chilli. Co ważne dla wszystkich wegan, te dwie ostatnie propozycje nie zawierają w sobie produktów pochodzenia zwierzęcego.
Zupabar poza dostarczaniem cennych witamin i składników odżywczych, nieskażonych chemicznymi ulepszaczami dba o osoby nietolerujące glutenu. Wszystkie zupy, które gotują dla Was w tym tygodniu są bezglutenowe a tylko dwie z nich (krem z pomidora oraz szczawiowa) posiadają w swym składzie laktozę.
Poza zupami możecie zamówić także przekąski: jaglankę, pudding chia, dwa rodzaje smoothie oraz uwielbianą już przez klientów granolę, czyli zapiekaną w miodzie mieszankę orzechów, nasion, płatków i otrębów, podawaną z jogurtem greckim, słonecznym musem z banana i pomarańczy oraz kiwi.
Wszystkich tych który nie mieli jeszcze okazji skosztować którejś z pozycji jedynej w Rzeszowie zupiarni informujemy, że znajduje się ona ul. Matejki 9 w Rzeszowie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz