Wraz z nadejściem cieplejszych dni, w restauracji Kulisy pojawiała się nowa wiosenna część menu.
Wśród nowych propozycji znajdziemy:
- Pomidor/Mozzarella/Bazylia (Caprese w galaretce pomidorowej z listkiem bazylii) – 15zł
- Szczaw/Włoszczyzna/Jajko (Zupa szczawiowa z jajkiem) - 12zł
- Krewetki/Chilli/Pomarańcza (Sałatka z krewetkami w aromatycznym sosie pomarańczowym z chilli – 25zł
- Wieprzowina/Dynia/Szparagi (Polędwiczki wieprzowe sous vide podane na dyniowym puree w towarzystwie zielonych szparagów klarowanych na maśle) – 32zł
- Labraks/Polskie ziemniaki/Warzywa (Pieczony labraks podany z ziemniaczkami w mundurkach i grillowanymi warzywami) – 35zł
- Banan/Karmelizowany cukier/Limonka (Flambirowany banan z karmelową nutą podany z orzeźwiającym sorbetem limonkowym) - 16zł
- Liście herbaty/Cytrusy/Mięta (Orzeźwiająca herbata z nutą cytrusową i aromatyczną miętą) – 12zł
- Ziarna kawy/Mleko/Kostki lodu (Tradycyjne frappe) – 9zł
- Ziarna kawy/Pomarańcz/Kostki lodu (Espresso freddo) – 9zł
- Perlage/Cytrusy/Syrop cukrowy (Orzeźwiająca lemoniada na bazie cytrusów) – 10zł
Wszystkim czytelnikom Rzeszowskich Smaków, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować dań serwowanych przez restaurację Kulisy, przypominamy, że mieści się ona przy ul. Jastrzębiej 29 w Rzeszowie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz