Inspiracją dla nowej odsłony kulinarnych wieczorów stały się wyprawy podróżnicze Krzysztofa Kolumba. Restauracje chce, abyście podążyli jego szlakiem…oczywiście kulinarnie.
Za nami pierwszy z wieczorów, w klimacie portugalskim.
Było pysznie i klimatycznie. Goście mogli spróbować tradycyjnych dań kuchni portugalskiej, posłuchać o tradycjach kulinarnych tego pięknego kraju, a dopełnieniem wieczoru były rytmy fado i flamenco w wykonaniu na żywo.
Kolejne tematyczne spotkanie odbędzie się w piątek, 13 kwietnia. Tym razem restauracja urządzi uczestnikom istny ... MEKSYK!
Spotkanie standardowo będzie miało charakter kolacji komentowanej, podczas której podane zostaną 4 dania kuchni meksykańskiej z dobranymi do potraw winami.
Całość iście meksykańskiej uczty dopełni muzyka na żywo w wykonaniu prawdziwych el mariachi !
Menu kolacji meksykańskiej zaproponowanej przez Szefa Kuchni Mariusza Szwerlugę oraz przygotowywanej na żywo na oczach Gości zapowiada się następująco:
- Zupa meksykańska z batatami, kurczakiem i soczewicą
- Meksykańskie burrito
Intermezzo - Malinowa Agua Fresca
- Chili con carne z ryżem
- Meksykański pudding z czekoladą i chili
Początek wieczoru o godz. 19:00
Cena 129 zł/os.
Restauracja Patio, Grand Hotel Boutique, Rzeszów, ul. Dymnuckiego 1A
Rezerwacja
+48 17 250 00 00
info@grand-hotel.pl
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz