Węgierskie wersje przystawek i deserów mniej znanych. W końcu nie samym bograczem żyje człowiek

Dodano: 17.01.2018 r.

Mieszcząca się przy ul. Fryderyka Szopena 33 w Rzeszowie, węgierska restauracja Liszt zaprasza do zapoznania się z ich pomysłami, na wydawało by się proste z pozoru smaki i konsystencje serwowanych na miejscu przystawek i deserów. 

Wśród deserów: 
Krem limonkowy - z mango podawany na ciastku pistacjowym. 
Krem malinowy - z owocami i kruszonką. Deser lekki i orzeźwiający a jednocześnie słodki. 

Wśród przystawek:
Węgierskie sery, wędliny, pasty i sałatki. Ponadto naleśnik z farszem mięsnym oraz łezką sosu paprykowego.  W ofercie znajdują się przystawki kuchni polskiej, takie jak tatar z polędwicy wołowej, carpaccio z polędwicy wołowej z oscypkiem i żurawiną, a także śledź w sosie koperkowym.

Jeżeli mieliście już szansę skosztować nowych pozycji restauracji Liszt, koniecznie dajcie nam o tym znać w komentarzach.

Komentarze

Reklama