W Zupabarze nie wieje nudą. To już czwarte menu

Dodano: 01.06.2016 r.

Z tygodnia na tydzień wzrasta popularność Zupabaru, czyli pierwszej w Rzeszowie zupiarni mieszczącej się przy ul. Matejki 9. Mały slow food znajdujący się w lokalu po Wypiekarni w zaledwie trzy tygodnie zyskał sobie szerokie grono klientów. Właściciele postanowili, że co tydzień w ich lokalu będzie inne menu składające się z sześciu zup.

A co na nas czeka w tym tygodniu? Przede wszystkim nowości, czyli między innymi krem marchewkowy z serem feta i kukusem, doprawiony kuminem. Na uwagę zasługuje również strogonow z kurczakiem. Jak zawsze w menu znajdziemy coś dla wegan- w tym tygodniu zupę z czerwonej soczewicy, papryki, cukinii i pomidorów doprawioną kolendrą, imbirem i kuminem. W zupabarze rozpoczynają również sezon na chłodniki. Na pierwszy ogień przygotowano chłodnik z ogórkami i awokado na jogurcie greckim. Ceny dań wahają się między 6 a 12 zł

Pierwsza zupiarnia w Rzeszowie stawia na zdrową i naturalną kuchnię. W zupach nie znajdziemy kostek rosołowych i glutaminianu sodu. Zupy gotowane są na naturalnych wywarach warzywnych i mięsnych. Dzięki temu, że potrawy są podawane w estetycznych, tekturowych kubeczkach, ceny są niskie.

 

Komentarze

Reklama