Mieszkańcy Rzeszowa po raz kolejny będą mogli spróbować specjałów kuchni z całego świata serwowanych z ciężarówek. Do Rzeszowa po raz czwarty zawita Street Food Festiwal. Zlot odbędzie się w dniach 16 – 17 września. Na parkingu Galerii Nowy Świat stacjonować będzie 18 foodtrucków.
Oto pełna lista foodtrucków i ich oferta:
Burrito in love
Burrito in love to meksykańska kuchnia przygotowywana przez Francuza. To owoc miłości dziewczyny ze Śląska i francuskiego szefa kuchni, którzy po wspólnych gastronomicznych doświadczeniach we Francji postanowili rozpocząć własną przygodę w Polsce.
Serwują m.in.: burrito z miękką wołowiną lub soczystym indykiem i chrupiącymi warzywami. Sekretem smaku są pyszne sosy, wszystkie na bazie greckiego jogurtu ze świeżymi ziołami.
Wszystko przyprawione i przygotowane prosto z serca, na bazie naturalnych produktów.
Curry On
Curry w stylu tajskim i malezyjskim w trzech odsłonach: czerwone ostre („ostre w akceptowalnych granicach”), zielone medium („Średnio ostre, orzeźwiające dzięki aromatom trawy cytrynowej, limonki kafir, zielonych papryczek chili i liści kolendry”) oraz żółte łagodne („kremowe, z lekką słodyczą mleka kokosowego, masła orzechowego i egzotycznych przypraw”). D tego kurczak, vege tofu lub wołowina.
Tio Malo
Kuchnia teksasko-meksykańska w ich wykonaniu, to przede wszystkim oryginalne produkty, własnej roboty salsy oraz pasja gotowania i łączenia smaków. Serwują burrito, quesadillę, taco, jak również chili con carne oraz gulasz z serc drobiowych z ziemniakami, a także meksykańską zupę z trzema rodzajami mięs i fasolą.
Wszystkie potrawy serwowane są z dwoma salsami do wyboru - łagodna mango chili kolendra oraz ostra chili chipotles adobados (wędzona papryka) i pomidory.
Traditional Hungarian Langosz
Serwują węgierski specjał, czyli langosze, placek pszenno-ziemniaczany smażony na głębokim oleju w kilku odsłonach, w tym na słono i na słodko. Tradycyjnego langosza z czosnkiem, śmietaną i serem zjemy już za 10 zł.
Manufaktura Krakowska
Foodtruck serwujący najlepszej jakości wołowe burgery, vege burgery, frytki belgijskie oraz znakomitą kanapkę pulled pork. Całe menu oparte jest na autorskich recepturach.
HotDogarnia
HotDogarnia serwuje hot-dogi z pyszną grillowaną kiełbaską w kilku niezwykłych kompozycjach smakowych oraz oryginalne belgijskie frytki smażone na tłuszczu wołowym.
Makaroniarze
Ich pasja to makarony i w nich się specjalizują. Serwują wspaniałej jakości makaron Fresca, sprowadzany prosto z Włoch i sosy, nawiązujące do włoskich klasyków z różnych regionów –Arrabbiata (Rzym), Pesto Rosso (Sycylia). Do tego zaskakujące dodatki: prażone orzechy włoskie, pestki dyni i słonecznika, karmelizowana czerwona cebulka i obowiązkowo parmezan.
American Food Truck
Miejsce, w którym pasja i smak spotykają się z amerykańskim stylem życia. Steki, Burgery ze 100% wołowiny, frytki i wiele więcej wychodzą spod wprawnej ręki Chefa: Uncle'a Sam'a.
Frytki Świata
Frytki Świata to food truck, który w ofercie ma różnego rodzaju frytki (z batata, łódeczki, belgijskie, sprężynki), ale także klasyczne angielskie Fish & Chips.
Zapiekanka Snack Bus
Do wyboru kilkanaście rodzajów zapiekanek, o długości 58 cm z dodatkami i sosami.
San EscoBar Food Truck
San EscoBar Food Truck to kuchnia w stylu kolumbijskim. Ich specjalność to arepy czyli kanapki w kukurydziano – grahamowym placku z mięsem lub vege oraz frytki z manioku.
Napjecie się u nich również kolumbijskiej kawy ze specjalnie wyselekcjonowanych i palonych ziaren.
Gofreak
Serwują gofry na słodko i na słono.
AkitaRamen
Akita Ramen - wyrobnicy japońskiej zupy miłości z wesołego samochodziku. Serwują ramen, tradycyjne japońskie danie na bazie makaronu z dodatkami, zalane esensjonalnym wywarem.
B.B.Kings
Po królewsku przygotowują dania z grilla, bbq i wędzarni. Stale poszukują nowych smaków i wzbogacają menu.
W och ofercie znajdziecie szereg dań na każdy typ imprezy i zasobność portfela, w tym m.in.: autorskie burgery w 100% wołowe ze świeżymi dodatkami, aromatyczną karkówkę z BBQ podwędzaną na drewnie olchowym, zebra z BBQ w maceracie Kansas, soczyste udka kurczaka z BBQ, steki T-bone z wołowiny rasy Angus, steki z miecznika lub żarłacza błękitnego w cytrynowym sosie BBQ.
Naleśniki z Bryki
Naleśniki na słodko i na słono.
Lampredotto
Pierwszy w Polsce Foodtruck z kuchnią toskańską. Serwują niesamowitą kanapkę z gotowaną wołowiną po toskańsku lampredotto tutto oraz pyszną florencką zupę z wołowiną trippa ala fiorentina
Bubbleology Polska
Bubble Tea to podawane na gorąco lub na zimno smakowe napoje, stworzone na bazie czarnej lub zielonej herbaty, z pysznymi smakowymi dodatkami oraz niepowtarzalnymi perełkami tapioki na dnie.
UNICO Food Truck
Serwują kanapki Premium z wysokiej jakości naturalnego pieczywa wypiekanego wg. tradycyjnych receptur, łączone ze starannie dobranymi składnikami, świeżym soczystym mięsem, warzywami, dodatkami najwyższej jakości oraz autorskimi sosami.
Przewodnim składnikiem kanapek jest Pulled Pork -długo pieczona w niskiej temperaturze łopatka wieprzowa do wyboru w trzech kompozycjach.
Znajdziecie tu również kanapkę z Szarpaną Kaczką duszoną w winie oraz pyszną propozycję z chrupiącym bekonem. Na wegetarian czeka wersja Wege z grillowanym serem camembert.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz