Od 17 kwietnia w ogródku letnim restauracji Qchnia 13 możecie skosztować rzemieślniczych lodów ze składników z natury bezglutenowych firmy Prego. Dlaczego są wyjątkowe? Czym wyróżniają się na tle innych lodów? O to zapytaliśmy Wojciecha Jajugę, właściciela firmy.
Lody z tradycją
Chociaż firma działa od 2015 roku, to wiedza i doświadczenie w produkcji lodów rzemieślniczych jej twórców sięga niemal 20 lat. Lody Prego to rodzinna firma która łączy w sobie tradycję z nowoczesnością. „Dwa lata temu postanowiliśmy stworzyć na nowo brand oraz obrać inny kierunek marketingowy zgodny z zapotrzebowaniem rynku.” – mówi właściciel firmy, Wojciech Jajuga.
Do niedawna lodów Prego można było spróbować tylko w lokalu w Ropczycach, skąd pochodzi firma, ale od 17 kwietnia również rzeszowianie mają taką możliwość. Firma otworzyła swój punkt w ogródku letnim restauracji Qchnia 13, przy ul. 3 Maja.
Tworzone z pasji i miłości do słodkości
Lody Prego to lody rzemieślnicze, wytwarzane z naturalnych i najwyższej jakości składników wg włoskiej receptury. Jak podkreślają właściciele firmy „Nasze lody nie są produkowane, lecz tworzone z pasji i miłości do słodkości”. Firma kładzie duży nacisk na dobór produktów pod względem jakościowym. „Mleko, śmietana, cukry, owoce, orzechy, warzywa oraz kwiaty są produktami, które zmieniają swoje właściwości w zależności od pory roku, dlatego należy je tak dobierać, aby ich walory smakowe były jak najlepsze” – mówi Wojciech Jajuga.
Wyjątkowe i oryginalne smaki
Oprócz klasycznych smaków takich jak: czekolada, śmietanka, wanilia czy truskawka, klienci lodziarni mają okazję spróbować czegoś nowego. Właściciel firmy poleca: dziką róże, pistację irańską, mascarpone z miodem i migdałami, makowe, pistacja-migdał-cytryna, pomidorowe, a dla osób aktywnych fizycznie np: lody wysokoproteinowe.
Za porcję lodów klasycznych zapłacimy 2,50 zł. Za lody premium 3 i 3,50 zł.
Zdjęcia: Fot-Kot
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz