Specjały kuchni śródziemnomorskiej w nowej karcie Patio (zdjęcia)

Dodano: 16.08.2016 r.

Wyjątkowe połączenie smaków, klimat owoców morza, tradycja kuchni włoskiej, to tylko nieliczne cechy, charakteryzujące nową kartę menu w Restauracji Patio, mieszczącej się w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, przy ul. Dymnickiego 1a.

Na początek restauracja proponuje do wyboru trzy przekąski oraz trzy przystawki, w tym, m.in.: Klasyczna Bruschetta, Antipasti dla dwojga, Carpaccio z polędwicy wołowej serwowane z marynowanym selerem, maślakiem i orzeszkami pinii lub Krewetki duszone w sosie z masła czosnkowego z chilli, świeżą pietruszką i pomidorkami cherry.

Na pierwsze danie klienci mogą wybrać hiszpańską zupę rybną, krem z pomidorów lub sezonową zupę dnia proponowaną przez szefa kuchni.

Dla miłośników makaronu 4 propozycje, w zależności od potrzeb podawane jako starter lub danie główne, w tym m.in. Penne Carbonara z włoska panchettą i parmezanem czy Tagliatelle z kurczakiem z zielonym pesto i rukolą.

Wśród mięsnych specjałów do wyboru m.in.: stek rossini na ziołowej grzance z pasztetem z drobiu lub polędwiczka wieprzowa z szynką parmeńską serwowana z glazurowaną papryką, czerwoną cebulą, puree ziemniaczanym z jabłkiem i kremowym sosem z szałwii.

Potrawy rybne w nowym menu, to m.in.: Łosoś w przyprawie cajun z dzikim ryżem, warzywami saute i sosem z pieprzu ziołowego czy sandacz na kolorowych wstążkach z makaronem pappardelle i wstążkami z marchewki i cukinii.

W nowej karcie nie zabrakło również słodkości, a wśród nich, m.in.: Lawendowa Panna Cotta, Czekoladowy mus z wiśnią czy Puszysty torcik sernikowy.

Pełną kartę możecie zobaczyć na smakowym profilu Patio w zakładce MENU.

Poniżej zdjęcia kilkudziesięciu potraw z nowego menu.

Restauracja czynna jest codziennie w godzinach: 12:00-22:30.

Komentarze

Reklama