Polska tradycja kulinarna coraz częściej zaczyna wygrywać na stole. Restauracja Patio mieszcząca się w Grand Hotel Boutique (Rzeszów, ul. Dymnickiego 1A) w kwietniu wychodząc naprzeciw kulinarnym zainteresowaniom nie tylko Rzeszowian, ale i gości zagranicznych rozpoczęła akcję „Smaki Regionów Polski”.
W menu Restauracji dostępna jest specjalna wkładka przygotowana przez Szefa Kuchni Mariusza Szwerlugę oraz Zastępcę Szefa Piotra Kuzdro. Znajdziecie tu 3 propozycje flagowych dań – jak sama nazwa wskazuje - z 3 różnych regionów Polski, a są to: Kaszuby, Śląsk i oczywiście… Podkarpacie.
Ponadto do każdego dania został zaproponowany trunek, który stanowić będzie dopełnienie tej uczty smaków! Zapraszamy!
„Smaki regionów Polski”
menu
Śledź po kaszubsku
Śledź podawany z sosem na bazie dojrzałych pomidorów, grzanki + Wódka 40 ml, w cenie 18 pln
Golonka podkarpacka
Golonka pieczona na miodowym piwie podawana z ogórkiem kiszonym, chrzanem, żurawiną i świeżym pieczywem + Piwo Pszeniczne 0,5 l, w cenie 32 pln
Żeberka po śląsku
Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej serwowane z kopytkami + Piwo Ciemne Łagodne 0,5 l, w cenie 32 pln
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz