Smaki regionów Polski w Restauracji Patio

Dodano: 11.04.2018 r.

Polska tradycja kulinarna coraz częściej zaczyna wygrywać na stole. Restauracja Patio mieszcząca się w Grand Hotel Boutique (Rzeszów, ul. Dymnickiego 1A) w kwietniu wychodząc naprzeciw kulinarnym zainteresowaniom nie tylko Rzeszowian, ale i gości zagranicznych rozpoczęła akcję „Smaki Regionów Polski”.

W menu Restauracji dostępna jest specjalna wkładka przygotowana przez Szefa Kuchni Mariusza Szwerlugę oraz Zastępcę Szefa Piotra Kuzdro. Znajdziecie tu 3 propozycje flagowych dań – jak sama nazwa wskazuje - z 3 różnych regionów Polski, a są to: Kaszuby, Śląsk i oczywiście… Podkarpacie.

Ponadto do każdego dania został zaproponowany trunek, który stanowić będzie dopełnienie tej uczty smaków! Zapraszamy!

„Smaki regionów Polski”

menu

Śledź po kaszubsku

Śledź podawany z sosem na bazie dojrzałych pomidorów, grzanki + Wódka 40 ml, w cenie 18 pln

Golonka podkarpacka

Golonka pieczona na miodowym piwie podawana z ogórkiem kiszonym, chrzanem, żurawiną i świeżym pieczywem + Piwo Pszeniczne 0,5 l, w cenie 32 pln

Żeberka po śląsku

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej serwowane z kopytkami + Piwo Ciemne Łagodne 0,5 l, w cenie 32 pln

 

 

Komentarze

Reklama