Nowość w rzeszowskim Zupabarze. Lekkie puddingi i zdrowe drugie śniadania z kaszą jaglaną oraz nasionami Chia.
„Tworząc nasze nowe kompozycje z kaszą jaglaną w roli głównej, zdecydowaliśmy się użyć tej królowej kasz nie tylko ze względu na jej doskonały smak, i to jak dobrze komponuje się z wieloma produktami, ale i na fakt że jaglana to przede wszystkim zdrowie.” – mówią właściciele lokalu.
Kasza jaglana, z której skomponowane są nowe dania, obfituje w witaminy z grupy B, które wzmacniają pracę układu trawiennego, zawiera lecytynę, oraz jest bogata w substancje mineralne. Ponadto należy ona do najbardziej lekkostrawnych produktów zbożowych, a przy tym dostarczających sporej dawki energii.
Z kolei nasiona chia - zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka i błonnika. Mają one także dużą ilość kwasów tłuszczowych omega-3 i omega 6.
Błonnik, zawarty w tych niezwykłych nasionach, poprawia metabolizm, zmniejsza uczucie głodu, dlatego szczególnie polecany jest osobom w trakcie walki ze zbędnymi kilogramami.
Na nowości, oraz wszystkim dobrze znane zupki zapraszamy do Zupabaru przy ul. Matejki 9 od poniedziałku do niedzieli w godzinach: 10:00 do 20:00.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz