Restauracja Oranżeria, w której potrawy powstają z połączenia tradycji z nowoczesnością, wprowadziła kilka zmian w swojej karcie dań. Przybliżamy kilka "jesiennych" nowości w tej klimatycznej restauracji.
Szef kuchni Rafał Warda szczególnie poleca sezonową wkładkę, a w niej Schab z dzika z podkarpackich lasów, kasza perłowa z dodatkiem boczku, delikatny sos cebulowy w towarzystwie gołąbków z farszem z dzika tworzy doskonałą kompozycję smaków. Delikatność mięsa zawdzięczamy wyjątkowej marynacie oraz wolnemu pieczeniu dzika, kasza swoją strukturę i smak zawdzięcza prażeniu.
Kolejną pozycją warta uwagi jest krem pietruszkowy, którego dodatkiem są podkarpackie gruszki, a całość zwieńczona jest oliwą z pestek dyni.
Inne mięsne danie polecane przez zespół restauracyjny to polędwiczka wieprzowa z kaszą gryczaną z burakami w towarzystwie smażonego pora i sosu rozmarynowego. Kasza gryczana niepalona podawana z pieczonym burakiem doskonale podkreśla smak polędwiczki. Sos rozmarynowy przygotowany na delikatnym demi glace idealnie pasuje do całości dania.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz