Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week. W Rzeszowie 8 restauracji do wyboru

Dodano: 26.09.2018 r.

Można już dokonać rezerwacji na jesienną edycję festiwalu kulinarnego Restaurant Week, który organizowany jest w ponad 30 polskich miastach, w tym również w Rzeszowie.

W październiku ponownie będziecie mieli niepowtarzalną okazję poznać nowe smaki, kuchnie i restauracje w wyjątkowej cenie. Przed nami kolejna edycja Restaurant Week, czyli festiwalu najlepszych restauracji. Przystawka, danie główne i deser, w festiwalowej cenie tylko 49 zł.  Biuro kulinarnych podróży Restaurant Week zabierze Was dookoła smaków świata już od 17 do 31 października. 

W Rzeszowie możecie wybierać spośród 8 restauracji. Poniżej ich lista oraz festiwalowe menu każdej z nich:

 

Restauracja Folk

MENU A

  1. Krem z palonych ziemniaków w sianie, "pączek” z łososia
  2. Polędwica z indyka, buraki gratin, sos chrzanowy, puree z pieczonych batatów
  3. Gruszka w korzennym winie, sos szodonowy


MENU B

  1. Pasztet z soczewicy, cukinia faszerowana pomidorami i serem, paprykowa salsa
  2. Placki z prosa, halibut w ziołowym maśle, kurki w mleku kokosowym z pomidorami
  3. Krem brulee z selera, śliwki w karmelu

 

Restauracja hotelu Hilton Garden Inn

MENU A

  1. Żurawinowy proziak, parfait z gęsich wątróbek, ogórek aromatyzowany trawą cytrynową i chips jabłkowy
  2. Polędwiczka wieprzowa z jarmużem i boczniakami, maślana brukselka i batat
  3. Mus z pieczonego jabłka z anyżem


MENU B

  1. Pierożki z buraka z farszem z sera koziego, bób, batat i sos szałwiowy
  2. Gołąbek z kapusty włoskiej z farszem z kaszy gryczanej, tartych ziemniaków i grzybów, leczo paprykowo-dyniowe
  3. Panna Cotta z makiem i kruszonką sezamową
     

Habana Sports Bar BBQ

MENU A

  1. FRIJOLES NEGROS- pikantna zupa z czarnej fasoli z mięsem mielonym, płatkami papryki i boczkiem.
  2. CHICKEN & BLACK BEAN RICE BOWL- grilowane podudzie z kurczaka z ryżem, salsa mango z czarna fasola i awokado.
  3. KUBANKA- ciasto biszkoptowe z masa maślano-budyniową i nutella z wiórkami czekoladowymi.


MENU B

  1. CILANTRO LIME SALAD- mieszane sałaty, mango, ananas,pomarańcza kolendra, tofu, salsa awokado.
  2. BLACK BEAN RICE BOWL & TEMPURA FRIED BANANAS- smażone banany w chrupiącej tempurze z dodatkiem ryżu i czarnej fasoli z kolendra, salsą mango i guacamole.
  3. CHURROS- tradycyjny wypiek posypany cukrem pudrem i cynamonem.

 

Kulisy

MENU A

  1. Tatar wołowy z ogórkami, borowikami, cebulą i jajkiem
  2. Pierś z kurczaka przypiekana na skórce z dodatkiem białego wina, kopytkami i fasolką szparagową
  3. Mille-feuille z kremem kasztanowym i konfiturą z kwiatu bzu


MENU B

  1. Sałatka z gruszką w czerwonym winie z grillowanym serem pleśniowym
  2. Tagiatelle z grzybami leśnymi i oliwą z oliwek
  3. Drożdżowa jagodzianka z maślaną kruszonką

 

Oranżeria

MENU A

  1. Cappellacci z jeleniem i grzybami / sos winno-maślany / ser pecorino
  2. Eskalopki cielęce z risotto grzybowym / palone warzywa / sos winny
  3. Tartoletka gruszkowa / mus migdałowy / lody z gorgonzoli


MENU B

  1. Raviolini żytnie z kalafiorem i gruszką / ragout z dyni i grzybów
  2. Filet z halibuta na risotto z zielonym groszkiem/ ragout grzybowe/ sos pietruszkowy
  3. Tartoletka gruszkowa / mus migdałowy / lody z gorgonzoli

 

Parole Art Bistro

MENU A

  1. Marynowane krewetki z kremem z dyni, ostrą pomarańczą i papryką
  2. Stek z indyka w curry z kuskusem, czerwoną kapustą i sosem kokosowym
  3. Karmelizowana nektarynka z kremem waniliowym, tymiankową bezą i rumiankiem


MENU B

  1. Bliny ziemniaczane z młodym burakiem i wędzonym twarogiem
  2. Zielone warzywa z chrupiącym jajkiem i sosem holenderski
  3. Sernik z orzechami ziemnymi

 

Patio

MENU A

  1. Płatki polędwiczki wieprzowej, sos musztardowy, kapary, grzanki, grana padano, zioła
  2. Pierś z kaczki sous - vide, puree z dyni, karmelizowane jabłka, imbir, pieczona figa, sos tymiankowy
  3. Lava cake, galaretka z madery, porzeczkowy coulis, lody słony karmel (przygotowane na żywo)


MENU B

  1. Carpaccio z pieczonych buraków, kawior balsamiczny, kozi ser, rukola, sos jeżynowy, grissini
  2. Stek z łososia, szparagowe risotto, sos cytrynowo-szafranowy
  3. Lava cake, galaretka z madery, porzeczkowy coulis, lody słony karmel (przygotowane na żywo)

 

Restauracja Kucharze

MENU A

  1. Pâté z gęsich wątróbek, konfitura z pigwy, grillowany Brioche, redukcja z porto, opalana szalotka
  2. Pierś z perliczki sous vide, puree z kasztanów, confitowana dynia, sos z białej czekolady i wędzonej papryki z demi glace, marynowany burak
  3. Pieczona gruszka w syropie klonowym, kruszonka, cynamon, mus z dyni z wanilią, orzech włoski


MENU B

  1. Krem krewetkowo- dyniowy z prosecco, ceviche z krewetek koktajlowych, czerwony pieprz w syropie, oliwa bazyliowa
  2. Risotto grzybowe, świeży tymianek, bieszczadzki ser kozi, puder z borowików, oliwa truflowa, chips z korzenia pietruszki
  3. Pieczona gruszka w syropie klonowym, kruszonka, cynamon, mus z dyni z wanilią, orzech włoski

 

Rezerwacji możecie dokonać na stronie festiwalu restaurantweek.pl. Każdy chętny musi dokonać rejestracji, a następnie wybrać miejsce, dzień i godzinę, liczbę osób oraz trzydaniowe menu. Po dokonaniu płatności, rezerwację otrzymamy na adres mailowy.

Następnie w restauracji należy okazać rezerwacją w formie wydruku lub na dowolnym ekranie. Ważne jest, aby pojawić się punktualnie w zarezerwowanym terminie, ponieważ czas jaki przeznaczony jest na konsumpcję festiwalowego menu to 90 minut od godziny rezerwacji.

ÓSMY GOŚĆ GRATIS! Przy rezerwacji 8-osobowe stolika, płacisz tylko za siedmiu Gości!

 

Komentarze

Reklama