27 września 2018 r. przy ul. Plac Kilińskiego 2 (w miejscu byłych restauracji Pablo Picasso i Pod Gołąbkiem) otwiera się restauracja indyjska RANI.
Restauracja RANI specjalizuje się w oryginalnej kuchni indyjskiej. Właścicielem restauracji jest pochodzący z Indii Aurobinda Karmakar. Na kuchni pracują sami hindusi.
Potrawy przygotowywane są w tradycyjnym piecu Tandoor. Do przygotowywania dań używane są oryginalne indyjskie przyprawy, dzięki czemu potrawy zyskują wyjątkowy kolor i niezwykły aromat. W menu restauracji każdy znajdzie coś dla siebie. Są tu dania dla wegetarian i wegan, jak również dla smakoszy jagnięciny, kurczaka oraz owoców morza. Menu zaspokoi zarówno miłośników pikantnych i mocno przyprawionych dań, jak również amatorów delikatnych smaków. W ofercie również pozycje dla dzieci.
W niezwykle bogatej karcie menu znajdziemy: zupy, przystawki, dania główne, przekąski, desery, oryginalne koktajle indyjskie na bazie owoców i jogurtu naturalnego.
Menu obowiązuje przez cały rok i nie ulega zmianom sezonowym. Jedyne modyfikacje mogą dotyczyć udoskonalenia potraw lub też wprowadzenia nowych na życzenie klientów.
W lokalu znajduje się około 35 miejsc siedzących. Restauracja Rani otwarta będzie codziennie w godzinach 11:00 – 22:00. Klienci mają możliwość zamawiania dań z opcją na wynos. W planach właściciela jest również wprowadzenie w przyszłości opcji dowozu.
W dniu otwarcia, tj. w czwartek, 27 września restauracja przygotowała szereg atrakcji dla klientów, w tym m.in. malowanie Mehendi (hinduski zwyczaj dekorowania dłoni i stóp ze sproszkowanych liści henny ) czy degustacja indyjskich alkoholi. Start o godz. 12:00.
Warto dodać, że rzeszowska restauracja Rani nie jest jedynym lokalem właściciela. Pierwszą restaurację z kuchnią indyjską pod tym szyldem otwarto w 2017 roku w Dębicy i jak się dowiedzieliśmy, cieszy się dużym uznaniem klientów i zyskała grono stałych bywalców. Aurobinda Karmakar liczy, że podobne uznanie zdobędzie restauracja w Rzeszowie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz