U zbiegu ulic Grunwaldzkiej i Bernardyńskiej, w miejscu dawnego McDonalds, otwarto włoską restaurację.
Dolci e Doni to połączenie restauracji, kawiarni i cukierni z włoskimi specjałami. Lokal prowadzony jest przez Włochów. Szefem kuchni jest Fabio z Mediolanu z ponad 20-letnim doświadczeniem w pracy na kuchni oraz Giuseppe z Rzymu z ponad 30-letnim doświadczeniem w pracy jako cukiernik.
Restauracja serwuje potrawy kuchni włoskiej. Dania przygotowywane są na oczach klientów. Menu zmienia się codziennie. Można w nim znaleźć przystawki np. łososiowe lub wołowe carpaccio, pasty, risotto, mięsa oraz zupy. Specjalnością restauracji są makarony, np. tagliatelle z grzybami i serem.
Restauracja stawia również na dania typu „slow-food”, dlatego też w jej ofercie znajdziecie alternatywę dla kebaba - autorską tortillę z grillowanym kurczakiem, mozzarellą, sałatą lodową papryka i czerwoną cebulą oraz burgera Dolci e Doni, który wraz z bułką tworzony jest na miejscu. W lokalu napijecie się również dobrego wina, piwa oraz włoskiej kawy.
Cukiernik Giuseppe dba o przygotowywanie typowo włoskich słodyczy, w tym ciast, ciasteczek oraz tortów. Cukiernia proponuje również specjalną ofertę dla osób planujących ślub. Klient może zaproponować różnego rodzaju smaki, a Giuseppe przygotuje coś specjalnie dla nich - oczywiście we włoskim stylu.
Dolci e Doni czynna jest codziennie w godzinach 9:00 – 21:00.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz