W centrum Rzeszowa, przy ul. 3 Maja, w miejscu dotychczasowych Grzeszników, powstał nowy lokal, którego motto brzmi: Eat. Drink. Socialize!
- Chcieliśmy stworzyć miejsce w którym, choć z dala od domu, każdy poczuje się jak u siebie. Ma być fajnie, miło i swobodnie – mówi Aneta Stefańska, właścicielka rzeszowskiego Pretekstu, który niedawno otworzył się na ul. 3-go Maja 7.
Restauracja ma łączyć w sobie różne style. Eklektyczne, przytulne wnętrze to 180 m2, na których goście mogą spróbować autorskiej kuchni, wypić drinka i spędzić czas z przyjaciółmi. Menu lokalu to ciekawe połączenia smaków zaproponowane przez Jagnę Niedzielską, rzeszowiankę zajmującą się food designem i współautorkę sukcesu wielu restauracji w największych polskich miastach. - Lubię igrać ze smakami, salsa z kiwi i chilli, której można spróbować w sałatce z krewetkami jest tego doskonałym przykładem – komentuje Niedzielska.
Zabawę ze smakami widać w menu, które odbiega pod wieloma względami od tych proponowanych w innych okolicznych lokalach. - Kuchnia jest prosta i mocno sezonowa, chociaż w naszym menu nie brakuje stałych, klasycznych pozycji urozmaiconych pretekstowymi dodatkami – podkreśla Stefańska – chcemy proponować coraz więcej dań jakich w Rzeszowie jeszcze nie było.
Pasja ludzi, którzy tworzyli ten koncept jest widoczna zaraz po przekroczeniu próg. Pretekst to miejsce, w którym codziennie zaspokoicie głód, nie tylko daniami z karty, ale również propozycjami z lunch menu, które zmieniają się codziennie.
Właściciele nie zapomnieli również o propozycjach dla wegan, a wkrótce oferta lokalu poszerzy się o śniadania. Prosty koncept Eat. Drink. Socialize! z którym każdy może się utożsamić jest z pewnością mocnym atutem Pretekstu.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz