Niedawno w restauracji Kulisy wprowadzona została zupełnie nowa karta, która łączy w sobie polsko - włoskie smaki. Dzięki doświadczeniu i pasji restauracja stworzyła unikatowe propozycje, których efekty możecie zobaczyć poniżej.
A oto kulisy nowych potraw:
PRZYSTAWKI
- Łosoś marynowany w letnich ziołach podany z chrupiącym grissini własnego wypieku i ziołowym masłem
- Sałatka z ośmiornicy z polskimi ziemniakami, fasolką szparagową i aromatycznym sosem bazyliowym
DANIA GŁÓWNE
- Kurczak supreme z ziołami w delikatnym sosie musztardowym oraz pieczonymi ziemniakami i maślanym szpinakiem
- Czekoladowe tagliatelle podane z ragout z dzika, borowikiem i rozmarynem
- Łosoś confit o smaku lata serwowany z puree z kalafiora romanesco i sałatką z pieczonych pomidorków cherry
DESERY
- Panna cotta bazyliowa z sosem z pomidorków cherry
- Tradycyjne włoskie tiramisu
Więcej propozycji dań znajdziecie bezpośrednio w restauracji, która mieści się w hotelu Falcon, przy ul. Jastrzębia 29.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz