Pablo Picasso po Kuchennych Rewolucjach. Nowa nazwa, wystrój i menu

Dodano: 08.03.2016 r.

Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje gościła po raz kolejny w Rzeszowie. Tym razem restauratorka przeprowadziła rewolucje w restauracji Pablo Picasso przy ul. Jana Kilińskiego 2. Właściciele restauracji są w trakcie oczekiwania na powrót Magdy Gessler i ocenę zaproponowanych przez nią potraw.  A wy już teraz możecie spróbować rewolucyjnych dań.

Restauracja Pablo Picasso, mieszcząca się nieopodal dworca PKP, a dokładniej przy ul. Jana Kiliańskiego 2 do tej pory serwowała dania kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Ale to już przeszłość. Magda Gessler oprócz zmiany nazwy, wystroju i kolorystyki lokalu (obecnie dominują turkus i szarość), zmieniła również kuchnię - na polską. W restauracji „Pod Gołąbkiem”, bo tak się teraz nazywa, nie zjecie już burrito czy quesadilla. Zamiast tego lokal oferuje trzy rodzaje gołąbków z sosami, proziaka z pastą z bryndzy, zupę ziemniaczaną czy pieczonego prosiaka.

Miłośnicy dotychczasowej kuchni Pablo Picasso jeszcze nie muszą do końca się martwić, że zniknęły ich ulubione potrawy. Jest szansa, że niektóre z nich powrócą w nowym menu. Jak czytamy na profilu restauracji, w odpowiedzi na pytania klientów o ulubione dania „…nie wykluczamy powrótu do popisowych dań Pablo,  prosimy o cierpliwość, aż zostanie wprowadzona cała karta menu -  obecnie jest tylko dostępna wkładka z rewolucyjnymi daniami”.


A tak wygląda lista dań kolacyjnych autorstwa Magdy Gessler, jakie możecie spróbować w lokalu oraz ich ceny:

PROZIAK Z PASTĄ Z BRYNDZY  13 zł
z dodatkiem pomidorka koktajlowego, pieczoną papryką opruszany świeżą pietruszką 

ZUPA ZIEMNIACZANA 12 zł
Serwowana z chipsem z bekonu, chrupiącymi skwarkami oraz świeżą dymką 

GOŁĄBKOWY TALERZ 15 zł
Trzy rodzaje gołąbków podane z sosami

Gołąbek z pęczakiem i grzybami w sosie grzybowym
Gołąbek z baraniną i ryżem w sosie pomidorowym
Gołąbek z ziemniakami w sosie beszamelowym 

PIECZONY PROSIAK 26 zł
W towarzystwie pierogów z jabłkiem  i cynamonem podany w sosie własnym 


Z menu można zamówić również :

BARSZCZ CZERWONY 12 ZŁ
z dodatkiem jajka , fasoli, świeżego twarożku oraz warzyw

ŻUREK NA WĘDZONCE 14 ZŁ
Podany w chlebie z dodatkiem leśnych grzybów

PLACKI ZIEMNIACZANE 16 ZŁ
Podane w sosie gulaszowym i wędzonym serem

PLACKI ZIEMNIACZANE 12 zł
Ze śmietaną

SZARLOTKA 10 zł
Podana na ciepło z lodami oraz sosem waniliowym

 

Poniżej kilka zdjęć z nowym wystrojem lokalu, fot. Restauracja „Pod Gołąbkiem”.

 

Komentarze

Reklama