Nowe menu w Zupa Bar. Powraca zupa marokańska

Dodano: 15.06.2016 r.

Z tygodnia na tydzień wzrasta popularność Zupabaru, czyli pierwszej w Rzeszowie zupiarni. Mały slow food znajdujący się w lokalu po Wypiekarni w zaledwie kilka tygodni zyskał sobie szerokie grono klientów.

W Zupabarze nie wieje nudą. To już szóste menu. Właściciele postanowili, że co tydzień w ich lokalu będzie inne menu składające się z sześciu zup.

Co możemy znaleźć tam w tym tygodniu? Powrót uwielbianej przez klientów zupy marokańskiej  z soczewicą i cieciorką,  doprawionej kolendrą, imbirem, kuminem. Poza sprawdzonymi pozycjami są też nowości. Między innymi kremowa  zupa ze szpinaku i gruszki z serem gorgonzola czy krupnik z kaszą jaglaną i jarmużem.

Jeśli doskwierać będą Wam upały w sezonie letnim zawsze zastaniecie tam chłodnik, obecnie serwują tradycyjne gaspacho z pomidorów i papryki.

Pierwsza zupiarnia w Rzeszowie stawia na zdrową i naturalną kuchnię. W zupach nie znajdziemy kostek rosołowych i glutaminianu sodu. Unikają także stosowania produktów z glutenem. Zupy gotowane są na naturalnych wywarach warzywnych i mięsnych.

 

 

Komentarze

Reklama