Przy jednym z głównym miejskich deptaków zapachniało włoskim przysmakiem. Na ul. Kościuszki, w miejscu dawnego Murzynka, otworzyła się nowa pizzeria – PizzaYolo. Klienci lokalu sami mogą dobrać oryginalne składniki i skomponować swoją własną pizzę.
Spośród „tradycyjnych” pizzerii, PizzaYolo wyróżnia się tym, że klienci mają możliwość skomponowania własnej pizzy, z kilkudziesięciu dostępnych, oryginalnych włoskich składników. Bazę stanowi ciasto, do którego klienci dobierają dodatki takie jak sos, ser, dodatki mięsne, warzywne, itp. - Cała zasada działania jest taka, że to klient wybiera składniki i komponuje swoją własną pizzę. Na wstępie klient wybiera jeden z sosów na podstawę pizzy, następnie przechodzi do składników serowych gdzie ma kilka różnych pozycji do wyboru. Kolejnym krokiem są dodatki mięsne, których również jest sporo, a na samym końcu wybiera się wykończenie czyli sosy, oliwy smakowe własnej produkcji, rukolę, bazylię, pomidorki – wyjaśnia manager PizzaYolo.
Manager lokalu zapewnia, że wszystkie składniki „są z najwyższej półki”. – Nie są to produkty dostępne w każdej hurtowni, lecz produkty, które posiadają prawdziwie włoski smak, czego przykładem może być rzadko spotykana włoska mortadela z pistacjami – podkreśla manager pizzerii.
Cena za pizzę jest jedna i wynosi 40 zł, niezależnie od ilości składników jakie dobierze do swojej kompozycji klient.
Lokal posiada w swojej ofercie również alkohole, głównie włoskie wina, białe i czerwone, ale także cydr z beczki oraz piwa kraftowe z browarów rzemieślniczych.
Otwarta kilka dni temu pizzeria, mieści się w samym centrum Rzeszowa, przy ul. Tadeusza Kościuszki 7, w miejscu w którym przez kilkadziesiąt lat funkcjonował kultowy bar Murzynek. Włoskiego charakteru lokalowi nadaje niepowtarzalny wystrój oraz klimatyczna muzyka.
Obecnie lokal pomieści około 25 osób, jednak w najbliższym czasie zostanie powiększony o całoroczne patio, gdzie znajdzie się miejsce dla kolejnych 25 klientów.
Pizzeria otwarta jest od niedzieli do czwartku w godz. 12:00 – 22:00 oraz w piątki i soboty w godz. 12:00 – 2:00.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz