Irish Pub wprowadza kolejne zmiany. Po dwóch remontach i powiększeniu lokalu do ponad 200 miejsc siedzących, przyszła kolej na nowości w kuchni. Od 6 stycznia klienci mogą skosztować dań „męskich” z nowego menu. Właściciele lokalu doszli do wniosku, że skoro na całym świecie w pubach je się nie tylko paluszki i chipsy, podjęli decyzję o zmianach w rzeszowskim Irish Pubie.
Rozszerzenie karty dań to odpowiedź na potrzeby zgłaszane przez stałych Gości. Jak podkreśla management pubu „Zmiana kuchni to swoisty ukłon w stosunku do długoletnich gości.” Nie ukrywa również, że zmiany wystroju w połączeniu z ogromny wyborem whisky oraz nowym menu są w stanie zainteresować zarówno klienta indywidualnego jak i biznesowego oraz grupy.
Szefem Kuchni jest Maciej Grubman, mistrzaświata BBQ w konkursie Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue, który dzięki ogromnej wiedzy i umiejętnościom kulinarnym stał się liderem BBQ Polska. To niezwykła osobowość świata gastronomii, pasjonat, autorytet w zakresie przyrządzania mięs, wspaniały trener i organizator imprez plenerowych dla szerokiej gamy gości.
„Męska kuchnia” to przewrotna i prowokująca nazwa mająca zaintrygować i skłonić do zakochania się dobrym i szczerym jedzeniu. Obfite „męskie” dania przygotowywane z wołowiny i wieprzowiny, w tym m.in.: 3 rodzaje steków, golonka, żeberka i poliki wołowe. Niewątpliwą ciekawostką w karcie dań jest irlandzka zupa piwna, która przygotowywana jest na bazie piwa, bez dodatku wody.
Żeberka w marynacie z cytrusów i tonicu, z wędzoną śliwką i tajemniczym autorskim sosem
Wśród przekąsek doskonałych do piwa czy wódki pub proponuje m.in.: tatara wołowego, pikantne skrzydełka i nachos con carne. Na deser mocno czekoladowy Fondant, z pieczonym burakiem, bourbonem i solą morską.
Tatar wołowy z czarnuszką i olejem lubczykowym
Warto podkreślić, że karta dań będzie często zmieniana, tak aby zawsze zachowała swą „świeżość”.
Ideą jaka przyświeca „Męskiej Kuchni” jest doprawianie potraw wyłącznie naturalnymi składnikami, bez wykorzystania gotowych przypraw, prochów i chemii np. do tatara wołowego nie dodaje się magii, tylko olej lubczykowy.
„Męska Kuchnia” czynna jest od wtorku do niedzieli, od godz. 16:00. Od wtorku do czwartku oraz w niedzielę do godz. 22:00, natomiast w piątek i w sobotę do godz. 24:00.
Do tej pory Irish Pub znany był z serwowania pizzy, na temat której wielu Gości lokalu wyraża się bardzo pochlebnie, uważając ją za jedną z najlepszych w Rzeszowie. Wielbicieli włoskiego smaku serwowanego w Irish’u uspokajamy, że ta propozycja nie znika z menu.
Oto pełna karta dań „Męskiej Kuchni”:
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz