Pod koniec października, przy al. Armii Krajowej 21 (biurowiec Rzeszów Business Park) otwarto MiódMalina. To nowa restauracja, która stawia na niekonwencjonalne połączenie prostych form i wyrazistych smaków. Główny szef kuchni przyleciał do Rzeszowa prosto z Londynu.
MiódMalina to nowa propozycja na rzeszowskim rynku gastronomicznym. „Nasza karta jest krótka, oparta na wysokiej jakości sezonowych produktach. Wszystko przygotowywane jest od a do z w naszej restauracji, nawet majonez.„ - mówią właściciele.
Menu restauracji odzwierciedla drogę kulinarną głównego szefa kuchni, które ściągnięto prosto z Londynu. Lucky pracował tam przez ostatnich osiem lat zdobywając uznanie krytyków za odwagę w łączeniu tradycji z nowoczesnością. Styl jego gotowania jest trudny do zamknięcia w sztywnych ramach. Klasyczne potrawy wzbogaca niebanalnymi zestawieniami. Świeże zioła i przyprawy to odniesienie do smaków dzieciństwa spędzonego w Indiach. Szacunek do lokalnych produktów powoduje, że smak jest wyrazisty, ale nie ma niepotrzebnego przekombinowania.
„Zaczynamy spokojnie, aczkolwiek chcemy coraz śmielej zachęcić Rzeszów do wyjścia poza utarte schematy kulinarne. „ – podkreślają właściciele. W listopadowym menu polecają przede wszystkim podwędzanego bakłażana podawanego na domowym chlebku, z miętowym sosem jogurtowym i granatem oraz ciasto daktylowe z sosem toffi i mascarpone.
Restauracja MiódMalina czynna jest od poniedziałku do soboty w godz.: 13.00 – 21.00 oraz w niedziele od godz. 12.00 do 17.00.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz