Krakowskiego Kumpira zamówisz do domu

Dodano: 17.01.2017 r.

fot. Krakowski Kumpir
fot. Krakowski Kumpir

Od 13 stycznia wszyscy ziemniakożercy, nie muszą już wychodzić z domu, aby zjeść swojego ulubionego kumpira. Lokal przy ul. Kopernika wprowadził opcję zamówienia telefonicznego z dowozem. 

Gorące ziemniaki dostarczane są pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku. Zamówienia można składać w godz. 11:00 – 18:00 pod nr telefonu: 730 730 734. Minimalna wartość zamówienia to 25 zł. Koszt dostawy to 3 zł + 1 zł za opakowanie.

Menu na dowóz nie różni się niczym od tego stacjonarnego, także możecie wybierać spośród 11 obecnie dostępnych opcji pieczonego ziemniaka: tradycyjny, z gzikiem, grecki, z szynką, z jajkiej sadzonym na boczku, góralski, z boczkiem i pieczarkami, z kurczakiem, chilli con carne, krakowki oraz kompozycja własna.

Kumpir to specjalność kuchni tureckiej, rodzaj fast-foodu. To ogromny pieczony ziemniak. Jego podstawę stanowi masło czosnkowe, ser żółty oraz aromatyczne przyprawy. Składniki te wymieszane razem tworzą puszystą masę serowo–ziemniaczaną.

Do tej podstawy dokładane są dodatki. W zależności od gustu klienci mogą zamówić kumpira w wersji mięsnej lub warzywnej. Na koniec wybieramy jeden z trzech autorskich sosów: 100 wysp, czosnkowy lub ostry.

Kumpiry pieczone są w specjalnym piecu przeznaczonym do wypiekania dużej ilości ziemniaków. Chodzi o to, aby cała zawartość ziemniaka była miękka, a skórka delikatnie przypieczona.

 

 

Komentarze

Reklama