20 października swoją premierę miało nowe menu w restauracji Ferula w Hotelu Bacówka Radawa & SPA.
W jesiennym menu pojawiło się m.in. foie gras – tradycyjne danie kuchni francuskiej, które słynie ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości, a także łosoś MOWI, który zachwyca nie tylko smakiem, ale ponadto właściwościami zdrowotnymi – nie bez powodu nazywany jest królem kwasów omega 3 oraz białka. Kolejnymi nowościami w restauracyjnym menu są: jeleń z kaszanką, burakiem, chrzanem i podgrzybkiem, jesiotr z kaszą jęczmienną, marchewką, szpinakiem i czarnym czosnkiem oraz risotto.
Jeśli chodzi o zupy, postawiono na tradycyjne smaki, takie jak żurek czy rosół, które zawsze znajdują swoich wiernych fanów. Nowością jest zupa z wędzonym ziemniakiem, jajkiem, gorczycą i koprem.
Absolutnymi nowościami w jesiennej karcie są desery, w których znajdziemy słony karmel czy jogurt z yuzu.
W październiku bieżącego roku w Bacówce otwarto pierwszą w południowo-wschodniej Polsce farmę dyniową, dlatego motyw dyni pojawił się w aranżacji nie tylko o hotelu, ale również restauracji. Spodziewajcie się więc w naszym wystroju jesiennych kolorów: złotego, pomarańczowego i brązowego.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz