Jesienne menu w Restauracji Leśna Wola
Jesień zagościła w naszej restauracji. Wkraczała stopniowo, rodząc się w głowie szefa kuchni, by po kilku tygodniach testów eksplodować niesamowitymi smakami w naszej nowej karcie menu. Żurek i krem z pieczonej dyni to dwie pozycje, które nieustannie goszczą u nas każdej jesieni i nie inaczej jest tym razem. W daniach głównych nadal opieramy się na gotowaniu metodą sous-vide co jak widzimy bardzo odpowiada naszym gościom. Spore zmiany zaszły natomiast w dodatkach do tych dań. Puree z pieczonego batata, biała rzepa, pierogi z kaszą gryczaną, śliwka węgierka, czarny ryż, mule czy kluski tymiankowe to tylko kilka z wielu innych dodatków tworzących wspólnie nasze jesienne menu. Po dość długiej przerwie od placków ziemniaczanych wracają one w nowej odsłonie wraz z gulaszem z dzika. Jesteśmy pewni, że będą Wam smakować podobnie jak nasza kolejna nowość, czyli polędwiczka z tuńczyka podana z puree z dyni, mulami w sosie śmietanowym, kluskami tymiankowymi i brokułem. Nie sposób wymienić wszystkich zmian i nowości w burgerach, pizzach czy makaronach, więc pozostaje nam tylko zaprosić wszystkich serdecznie bez wyjątku do naszej restauracji na degustowanie tych pyszności w gronie najbliższych przy różnych okazjach.
Wszystkim z Państwa którzy nie mieli jeszcze okazcji szkosztować ktróejś z pozycji menu Leśnej Woli, przypominamy że znajduje się na ul. Architektów 13 w Rzeszowie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz