FOTO. Zobacz potrawy z nowego menu restauracji Wesele

Dodano: 19.08.2016 r.

Kuchnia polska i dania regionalne, to domena folkowej restauracji Wesele, mieszczącej się w Hotelu Bristol na rzeszowskim Rynku. Kilka dni temu restauracja zmienia całkowicie kartę menu. Co nowego w ofercie? Poniżej kilka wybranych potraw:

KUCHNIA POLSKA I DANIA REGIONALNE

  • Zrazy z dzika
  • Konfitowane udko gęsi
  • Gulasz z sarny
  • Pierogi z kaszą

ZUPY

  • Bulion z pieczonej gęsi
  • Krem z zielonego groszku
  • Żur podkarpacki na zakwasie

WOŁOWINA

  • Stek z polskiej polędwicy dojrzewającej
  • Roastbeef dojrzewający
  • Burger wiejski

DANIA MIĘSNE

  • Golonka z dzika
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Filet perliczki sous vide

DESERY

  • Ciastko migdałowe
  • Lody i sorbety owocowe
  • Szarlotka

Pełną kartę menu zajdziecie na smakowym profilu restauracji Wesele w zakładce MENU. A poniżej pełna galeria zdjęć nowych potraw. jak równiez kulisy ich powstawania. 

Komentarze

Reklama