W Cateringu Dietetycznym SuViBox od zawsze zwracamy uwagę na smak, ale również- jakość, oraz standardy produkcji. Zależy nam, aby dostarczane jedzenie było pyszne i zdrowe, podchodzimy świadomie do spraw związanych z ochroną środowiska. Z ogromną przyjemnością prezentujemy Wam totalną nowość na rynku ogólnopolskich Cateringów Dietetycznych- BIODEGRADOWALNE, EKOLOGICZNE tacki przeznaczone dla diety pudełkowej.
Tacki produkowane są z pulpy celulozowej, ziemniaczanej lub trzciny cukrowej i w całości ulegają biodegradacji. Po użyciu mogą być poddane recyklingowi- zarówno jako produkt organiczny jak i tektura papierowa (pulpa celulozowa). Wnętrze opakowania zabezpiecza biolaminat. STUPROCENTOWY rozkład tacki i biolaminatu trwa zaledwie 12 tygodni bez szkody dla środowiska. Pulpa celulozowa pozyskiwana jest z drzew pochodzących z certyfikowanych upraw oznaczonych znakiem FSC Forests for AllForever.
Ze względu na wprowadzane zmiany- zdecydowaliśmy się na utworzenie drugiej linii cateringu dietetycznego- SuViBox PRO_EKO (linia dostępna przy wyborze ilości dań, w każdej diecie). Wszystkie dania w tej diecie podawane będą na beżowych, biodegradowalnych tackach. Planowo wystartujemy z przyjmowaniem zamówień na PRO_EKO Catering Dietetyczny SuViBox od 25/01/2019.
Zmieniliśmy również dostawcę naszych standardowych, czarnych tacek do cateringu dietetycznego. Standardowe diety SuViBox podawane są obecnie w lunchboxach plastikowych typu 05 PP; jest to jeden z dwóch najbezpieczniejszych dla naszego zdrowia oraz środowiska plastików. W myśl SuViBox PRO_EKO- można wykorzystywać je wielokrotnie (idealnie nadają się jako naczynia na działki, przyjęcia; jako przejściowe doniczki do kwiatów) lub po prostu wrzucić do odpowiedniego pojemnika na odpady, gdyż są w pełni zdatne do recyklingu. Zgodnie z obecnie obowiązującymi w Polsce ustawami- każde miasto zadbać powinno o postawienie odpowiednich pojemników na odpady.
Standardowo do każdej naszej diety dodajemy małą wodę mineralną w butelce PET- by szerzyć ideę zdrowego picia wody. Pozostawiamy ją w domyślnym wyborze diety linii standardowej; ale jeśli chcesz być bardziej eko- daj nam znać, nie będziemy dokładać ich do Twoich paczek. W linii PRO_EKO nie będziemy dodawać dodatkowej wody mineralnej.
Bądź z nami PRO_EKO!
Dzięki naszemu doświadczeniu w gastronomii (firma istnieje na rynku od 2010 roku); osiągnęliśmy maksymalne standardy wykorzystania zasobów kuchni i idziemy z duchem less waste. Kierujemy się myślą, by marnować jak najmniej jedzenia i generować jak najmniej odpadów. Jesteśmy to w stanie osiągnąć głównie dzięki Wam! Im dłuższe zamówienia na catering dietetyczny składacie- tym lepiej jesteśmy w stanie zaplanować produkcję. Dlatego mamy nadzieję, że lepiej zrozumiecie możliwość składania zamówień do 9:00 na dzień przed planowaną dostawą. Pozwala nam to na wyliczenie co do grama ilości jedzenia przed obróbką oraz po niej. Efekt? Mniej nadwyżek produkcji! Co więcej, dzięki używaniu metody Sous Vide- mięsa, warzywa czy ryby – nie tracą swojej objętości, zachowują ważne dla zdrowia witaminy i mikroelementy, oznacza to, że wspólna dbałość o środowisko w prostej linii przekłada się na dbałość o Wasze zdrowie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz