3 sierpnia odbyło się oficjalne otwarcie nowej restauracji w Rzeszowie – LUKR, mieszczącej się w Millenium Hall. Nowa restauracja to fuzja polsko – europejskiej kuchni a także specjalnie wybranych smaków z całego świata, standardy w wydaniu nowoczesnym nadające zupełnie nowy wymiar, kształt i smak.
Oprócz nowości takich jak: zupa cukiniowa z gruszką i kozim serem, mulami duszonymi w piwie pszenicznym, kremem borowikowym ze szpinakiem i serem pecorino, szef kuchni Mariusz Nazimek zaserwuje też sezonowe menu. Tutaj nie zabraknie również lukrowych słodkich smakołyków na przykład lodów rozmarynowych z kremem kokosowym.
Na zdjęciach poniżej trzy pozycje z menu: zupa cukiniowa z gruszką, kozim serem i chipsami z boczku (cena 12 zł), boczek duszony Muscovado z tymiankiem, podawany z kasza gryczaną i sosem pieprzowym (cena 28 zł) oraz lody rozmarynowe z kremem kokosowym, rabarbarem i borówką amerykańską (cena 14 zł).
Co jeszcze znajdziemy w menu?
PRZYSTAWKI:
- TATAR WOŁOWY 25 zł
- CARPACCIO WOŁOWE 24 zł
- KREWETKI BLACK TIGER 32 zł
- MULE 36 zł
MAKARONY:
- PAPARDELLE 23 zł
- TAGLIATELLE 28 zł
SAŁATKI:
- SAŁATKA Z KURCZAKIEM 23 zł
- SAŁATKA Z GRUSZKĄ 22 zł
ZUPY:
- BOROWIKOWA 14 zł
- BULION DROBIOWO-WOŁOWY 11 zł
DANIA GŁÓWNE:
- POLĘDWICZKA WIEPRZOWA 34 zł
- PIERŚ Z KACZKI 42 zł
- STEK FILET MIGNON 56 zł
- DORSZ Z PIECA 36 zł
- ROSTI ZIEMNIACZANE 29 zł
DESERY:
- SERNIK 14 zł
- MUS CZEKOLADOWY 14 zł
- LODY ROZMARYNOWE 14 zł
Oczywiście polecamy abyście sami spróbowali smaków LUKR’u i podzielili sie swoimi wrażeniami w naszym serwisie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz