Z okazji Walentynek, restauracja Okovita proponuje 3 - setowaą kolację z autorskim koktajlem
aperitif
prosecco / truskawka / malina / fiero
( dostępna również wersja bezalkoholowa )
amuse-bouche do podziału na parę
pieczywo :
chleb pszenny / chleb żytni ziarnisty / ziołowa brioszka
dodatki :
masło café de Paris / tatar z tuńczyka / plastry świecy wołowej w maśle palonym
dania główne ( dowolny wybór dania podczas kolacji )
troć
spaghetti sepia / emulsja z białego wina i wanilii / ikura / oliwa z zielonego ogórka
polędwica wołowa sv
warzywa sezonowe / purre z marchwi i karmelu / glace z octu cherry
reuben pastrami
mostek wołowy / piklowana kapusta czerwona / mimolette / sos rosyjski / frytki własnej produkcji z parmezanem / grillowana papryczka padron / wędzony maldon
risotto
trufla / biała rzepa / orzechy laskowy
deser ( dowolny wybór deseru podczas kolacji )
milk bread
crem brulle / truskawki / melon / ogórek w prosecco / karmel
ekler
krem śmietankowy / czekolada / pistacje
Cena za osobę wynosi 189 zł. Rezerwacji można dokonywać pod nr tel. 501 831 001