Restauracja Oranżeria w ostatnią noc roku proponuje Sylwestrową Kolację Szefa Kuchni w towarzystwie muzyki na żywo w wykonaniu MiK Acoustic oraz wydzielonego parkietu tanecznego, drinka powitalnego, kieliszka wina musującego o północy i widowiskowej kolacji w formie live cooking.
Menu przedstawia się następująco:
Amuse-Bouche
Gravlax, twarożek, burak, tarte żółtko
Przystawka
Carpaccio z jelenia, ser koryciński, żel jeżynowy, marynowane grzyby, piklowana cebulka
lub
Carpaccio z ośmiornicy, oliwa limonkowa, granat, ogórek, parmezan
Danie główne
Pierś z kaczki confit, żel buraczkowo- wiśniowy, sos demi glace z nalewką pigwową, zapiekanka gratin, pieczony jarmuż, mus dyniowo-marchewkowy
lub
Łosoś, sos winno- maślany, zapiekanka gratin, pieczony jarmuż, mus dyniowo-marchewkowy, dziki brokuł
Deser
Tiramisu pistacjowe z maliną
Kolacja live cooking
Polędwiczka wieprzowa, boczek, śliwka wędzona, wino porto, pomidory, pieczarka, proziak
lub
Makaron tortellacci szpinakowy, sos winny
Zimna płyta oraz słodki bufet
Specjalna oferta koktajli oraz pakietów alkoholi
Rezerwacje: 17 777 10 15 lub 601 367 360