Program wydarzenia
14 grudnia 2024 r. (sobota)
10:00 – 17:00 Zwiedzanie Targów
11:00 – 15:00 XVIII Europejski Konkurs Kulinarny – część I (konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, możliwość obserwowania zmagań uczestników konkursu) – część wystawowa
10.00 – 17.00 Pokaz wypieków świątecznych z produktów polskich, w tym ekologicznych – część wystawowa
11:00 – 12.30 Oficjalne otwarcie EKOGALI – XVIII Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości - scena
w holu
12.30 – 13:30 Seminarium dla uczniów szkół podstawowych „Las – siłą dla świata”, Nauczyciele Wojewódzkiego Zespołu ds. Edukacji Ekologicznej Podkarpackiej Izby Rolnictwa Ekologicznego- scena w holu
13.30 – 15:00 Pokaz mody dworskiej, mieszczańskiej i chłopskiej wykonaniu Stowarzyszenia „Damy i Huzary” – występ artystyczny scena
w holu
15 grudnia 2024 r. (niedziela)
10:00 – 17:00 Zwiedzanie Targów
10:00 – 16:00 XVIII Europejski Konkurs Kulinarny – część II (konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, możliwość obserwowania zmagań uczestników konkursu) - część wystawowa
10.00 – 17.00 Pokaz wypieków świątecznych z produktów polskich, w tym ekologicznych – część wystawowa
10:30 – 12:00 Naturalna aromaterapia na zdrowie - Beata Zarembianka, aktorka, pasjonatka aromaterapii – scena w holu
12:00 – 12:45 VIP-y gotują (część I) – część wystawowa
13:00 – 13:45 VIP-y gotują (część II) - część wystawowa
16:00 – 16:55 Rozstrzygnięcie XVIII Europejskiego Konkursu Kulinarnego, wręczenie nagród – scena w holu
17:00 Zamknięcie Targów