Centralna Komisja do Spraw Stopni i Tytułów, po zasięgnięciu opinii Rady Głównej Nauki i Szkolnictwa Wyższego, podjęła decyzję o przyznaniu z dniem 28 stycznia 2019 r. Wydziałowi Biologiczno-Rolniczemu Uniwersytetu Rzeszowskiego uprawnienia do nadawania stopnia doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
Wydział posiada wysoki potencjał naukowo-badawczy o zasięgu krajowym i międzynarodowym, o czym świadczą dwukrotnie uzyskane międzynarodowe nagrody „Elsevier Research Impact Leaders Awards”.
„W ramach programu Ministra NiSW „Regionalna Inicjatywa Doskonałości” Wydział otrzymał dofinansowanie w kwocie 9,5 mln zł na realizację projektu: „Rozwój potencjału badawczego w obszarze nauk rolniczych UR szansą dla gospodarki żywnościowej” – mówi prof. dr hab. Czesław Puchalski – Dziekan Wydziału Biologiczno-Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Warto dodać, że kilka dni temu informowaliśmy o tym, iż Wydział Medyczny i Wydział Prawa i Administracji UR również uzyskał uprawnienia doktorskie.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz