Karkówka „Folwark Szubryt” w marynacie Huli-Huli
- Karkówka „Folwark Szubryt” – 1 kg
- czosnek – 3 ząbki
- imbir starty - 2 łyżeczki
- cukier brązowy – ½ szklanki
- ketchup – 100ml
- sos sojowy – 180ml
- rozmaryn – 1 gałązka
- tymianek – 1 gałązka
- wiśniówka – 2 kieliszki
Szaszłyki z marynowanymi polędwiczkami „Folwark Szubryt”
- cebula – ½ szt
- czosnek – 2 ząbki
- kolendra ziarna – ½ łyżeczki
- kmin rzymski mielony – ½ łyżeczki
- curry – 2 łyżki
- olej rzepakowy „Spiżarnia Szubryt” – 180ml
- papryka czerwona – 1 szt
- papryka żółta – 1 szt
- ananas – 1 szt
- pomarańcze – ½ kg
Reklama
- czosnek – 3 ząbki
- papryka chipotles w sosie pomidorowym i przyprawami – 2 łyżki
- kolendra lub pietruszka – 1 garść
- ocet spirytusowy – 3 łyżki
- jogurt naturalny – 240ml
- wędzona słodka papryka – 1 łyżka
- majonez – 2 łyżki
- sól
- sok z limonek
Tzatziki
- ogórki – 2 szt
- czosnek – 2 ząbki
- jogurt grecki – 400g
- cytryna – 1 szt
- oliwa z oliwek – 50ml
Sałatka z orzechami pekan, szpinakiem, truskawkami i kozim serem
- orzechy pekan – 100g
- woda – 1 szklanka
- cukier – 1/2 szklanki
- szpinak – 200g
- śmietana 30% - 1 łyżka
- cukier – 2 łyżeczki
- truskawki – 200g
- kozi ser twarogowy – 200g
Sałatka z młodej kapusty
- młoda kapusta – 1 szt
- cebula czerwona – 1 szt
- czosnek – 1 ząbek
- limonka – 1 szt
- sól
- oliwa z oliwek – 50ml
- kolendra – 1 nać
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz