Rzeszów - Piątek, 07.03.2025
Reklama

Przy ul. Grunwaldzkiej otwarto nowy lokal serwujący proziaki

Dodano: /

fot. RzeszowskieSmaki.pl
fot. RzeszowskieSmaki.pl

W samym centrum Rzeszowa, a dokładnie przy ul. Grunwaldzkiej 18 otworzyła się Proziakarnia. Lokal oferuje popularny podkarpacki przysmak tworzony na bazie starych receptur połączonych z „nutą nowoczesnej kreatywności”.

Proziakarnia działa od wczoraj, jednak wielkie, oficjalne otwarcie zaplanowano na sobotę, 8 marca, w godzinach od 11:00 do 15:00. Z tej okazji wszystkie poziaki z oferty dostępne będą z 30 procentowym rabatem.

„Czekamy na Was z pysznymi, świeżutkimi proziakami. Wpadajcie i przekonajcie się sami, jak smakuje tradycja w nowoczesnym wydaniu” – zachęca w mediach społecznościowych Proziakarnia.

Co znajdziemy w menu lokalu? Do wyboru mamy kilkanaście rodzajów proziaków, w tym na słodko i na słono. W ofercie również propozycje dla wegetarian (proziak Wege) oraz miłośników ostrzejszych smaków (Diabelski).

Ceny kształtują się na poziomie od 9 zł (za proziaka bez dodatków) do 30 zł (opcja z mięsem i warzywami).


Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Warsztaty kulinarne w Kolbuszowej

Warsztaty odbywają się w kolbuszowskim parku etnograficznym. Pierwsze spotkanie już 28 czerwca. Trwają zapisy.

Aktualności

Trwa jesienna edycja Restaurant Week. Szefowie kuchni serwują popisowe menu

Jesienna edycja Restaurant Week odbywa się pod hasłem #FoodSmellsGood. Bierze w nim udział sześć rzeszowskich restauracji oraz lokale z Trzebowniska i Radawy. Za trzydaniowe doświadczenie restauracyjne zapłacimy 69 zł.

Aktualności

Nowa pizzeria zamiast restauracji wegańskiej

Przy ul. Jagiellońskiej 37, w miejscu gdzie dotychczas mieściła się restauracja wegańska Vegus, otwarto nową pizzerię o nazwie Radełko.

Aktualności

Pizzeria Laguna piecze pizzę w kształcie serca na Walentynki

Pizzeria Laguna - jedna z najstarszych pizzerii w Rzeszowie – przygotowała dla wszystkich miłośników włoskiego specjału coś wyjątkowego z okazji Walentynek.

Aktualności

Trójka rzeszowian tworzy własne piwo

Ulka, Radek, Alek to trójka rzeszowian, których połączyła wspólna pasja… pasja do złotego trunku. Postanowili stworzyć własne piwo, i dopinają swego.

Aktualności

Letnie nowości Bobby Burger: dwa nowe burgery i słynne amerykańskie lody

Rzeszowski Bobby Burger, podobnie jak pozostałe lokale tej marki w całej Polsce wprowadził letnie nowości do swojej oferty.

Aktualności

Karczma Biała to miejsce gdzie łączy się tradycja z nowoczesnością

Jest to jedyne w Rzeszowie miejsce, w którym skosztować możemy „Gołąbków z kaszanką w czerwonej kapuście”.

Aktualności

Nowe menu w Zupa Bar. Powraca zupa marokańska

Co możemy znaleźć tam w tym tygodniu? Powrót uwielbianej przez klientów zupy marokańskiej z soczewicą i cieciorką, doprawionej kolendrą, imbirem, kuminem. Poza sprawdzonymi pozycjami są też nowości.

Reklama