Rzeszów - Sobota, 16.11.2024
Reklama

W Rzeszowie powstaje pijalnia czekolady M. Pelczara. "Prace są zaawansowane"

Dodano:

Pijalnia czekolady w Korczynie / Materiały prasowe
Pijalnia czekolady w Korczynie / Materiały prasowe
RZESZÓW. Trwają intensywne prace przy tworzeniu Pijalni Czekolady mistrza cukiernictwa Mirosława Pelczara. Jedną z atrakcji będzie największa w Polsce fontanna czekolady. Otwarcie zaplanowano na połowę października.

Mirosław Pelczar, dwukrotny Mistrz Polski Cukierników i dwukrotny uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników otwiera w Rzeszowie Pijalnię Czekolady. Podobne miejsca powstały wcześniej w Korczynie i Sanoku.

Cukiernictwo jest wielką pasją Mirosława Pelczara. Już od najmłodszych lat wiedział co chce robić w przyszłości i to, że chce być cukiernikiem. Słodkie marzenia się spełniły i dziś pan Mirosław jest światowej klasy twórcą czekolad ręcznie robionych, smakowitych trufli, pralin i czekolad pitnych. Jako cukiernik, ma na koncie wiele nagród i wyróżnień. Komponowane przesz niego słodkości, powstają na bazie jego autorskich receptur.

Pijalnia Czekolady powstaje w Millenium Hall, w miejscu w którym wcześniej mieściła się restauracja i klub muzyczny LUKR. Lokal będzie dostępny nie tylko z poziomu centrum handlowego, ale będzie miał dodatkowe wejście od strony ul. Kopisto.

- Pijalnia Czekolady w Rzeszowie będzie urządzona w stylu fabryki czekolady – informuje Magdalena Niemczyk, specjalista ds. sprzedaży M. Pelczar Chocolatier. Wyglądem będzie przypominała tą mieszcząca się w Korczynie.
Reklama
Największa w Polsce fontanna czekolady

Oprócz czekoladowych wyrobów, w rzeszowskiej pijalni czekolady pojawią się również liczne atrakcje. Powstanie tam największa w Polsce fontanna czekolady o szerokości 3 m i wysoka na 2,5 metra. Będą również pociągi wożące czekoladę, maszyny do produkcji czekolady i robot produkujący czekoladę. Planowane są także warsztaty, w trakcie których uczestnicy zapoznają się z procesem powstawania czekolady.

Czego możemy się spodziewać w menu? Czekolady pitne w różnych smakach, w tym w połączeniu z alkoholem lub z naturalnymi lodami; czekolady do jedzenia łyżeczką, czekolada w połączeniu z kawą, desery na bazie czekolady oraz naleśniki, pancakes, gofry, waflaki i shake’i z lodów własnej produkcji.

Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, czekoladowych słodkości będzie można posmakować już za kilka tygodni. - Prace w Milenium są zaawansowane, planowane otwarcie 15 października – informuje Magdalena Niemczyk.



 

Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości z Rzeszowa

Rzeszów

9. edycja festiwalu „Źródła Pamięci. Szajna. Grotowski. Kantor” odwołana. Miasto nie ma pieniędzy

RZESZÓW. Ratusz zapewnia, że w przyszłym roku nie zamierza rezygnować z organizacji festiwalu.

Rzeszów

Asseco Resovia Rzeszów ma nowego sponsora. Przygotowano również specjalną ofertę

RZESZÓW. Umowę podpisano podczas wtorkowej konferencji prasowej.

Rzeszów

Przy ul. Boya-Żeleńskiego zlikwidowano nielegalną uprawę konopi indyjskich

RZESZÓW. Odkryto niemal kilogram marihuany, 11 krzewów konopi oraz ponad 200 gramów mefedronu.

Rzeszów

Terrorysta w Urzędzie Marszałkowskim. Odbyły się ćwiczenia organów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo

RZESZÓW. „Wrzesień 2019” to kryptonim samorządowych ćwiczeń wojewódzkich, które w dniach 17-18 września 2019 r. odbywają się w UMWP w Rzeszowie.

Rzeszów

W przyszłym roku ruszą prace budowlane przy Podkarpackim Centrum Nauki

RZESZÓW. PCN „Łukasiewicz”, które powstaanie w Jasionce, ma być gotowe do połowy 2022 roku.

Rzeszów

O rozwoju pielęgniarstwa na Uniwersytecie Rzeszowskim. XII Międzynarodowe Sympozjum już wkrótce

RZESZÓW. XII Międzynarodowe Sympozjum odbędzie się w dniach 26-27 września 2019 roku.

Rzeszów

W strefie Rzeszów-Dworzysko powstaje nowy budynek straży pożarnej

RZESZÓW. Aktualnie na terenie inwestycji rozpoczynają się prace wykończeniowe.

Reklama