Rzeszów - Sobota, 23.11.2024
Reklama

SZUBRYT OD KUCHNI: Odcinek świąteczny - śniadanie wielkanocne

Dodano:

Wielkanoc łączy nas przy światecznym stole a wielkanocne śniadanie to piękna tradycja, bogata w smaki znane od pokoleń, bez których ciężko sobie wyobrazić ten czas. Zapraszamy Was na świąteczny odcinek "SZUBRYT OD KUCHNI", w którym Mikołaj Rey przygotuje pyszne propozycje na wielkanocne śniadanie, łącząc tradycję z kulinarnym twistem i wykorzystując produkty naszej marki. Zapraszamy!


Żurek Wielkanocny

- szynka wp.„Folwark Szubryt”
- żeberka wędzone
- boczek wędzony surowy
- kiełbasa swojska sądecka tradycyjna
- szynka wiejska sądecka tradycyjna
- biała cebula
- seler
- seler naciowy
- marchewka
- pietruszka korzeń
- jajka (ugotowane na twardo)
- jałowiec
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- majeranek
- czosnek
- śmietanka 30%
- chrzan tarty „Spiżarnia Szubryt”
- Żur Staropolski „Spiżarnia Szubryt”

Sos cumberland (na ciepło)

- galaretka (konfitura) z czarnej pożeczki
- skórka z jednej pomarańczy
Reklama
- pieprz biały mielony
- imbir mielony
- Chrzan Szlachecki (tarty) „Spiżarnia Szubryt”
- Musztarda Sarepska „Spiżarnia Szubryt”
- nalewka z czarnej pożeczki
- sok wyciskany z jednej pomarańczy

Sos cumberland (na zimno)

- dżem z żurawiny
- Chrzan Szlachecki (tarty) „Spiżarnia Szubryt”
- skórki z jednej pomarańczy
- imbir tarty
- Musztarda Sarepska „Spiżarnia Szubryt”
- nalewka z żurawiny

 Extra przekąska (śliwy z serem w boczku)

- boczek surowy wędzony w plastrach
- serki wędzone
- śliwka „Suska sechlońska”

Jajka a'la mimoza

- jajka ugotowane na twardo
- majonez sądecki „Spiżarnia Szubryt”
- musztarda sarepska „Spiżarnia Szubryt”
- chrzan tarty „Spiżarnia Szubryt”
- szynka wiejska sądecka tradycyjna
- boczek wędzony extra
- nać pietruszki
- sól, pieprz

 
Źródło: Art. sponsorowany
Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Artykuł sponsorowany

Czym jest rynek pracy?

Rynek pracy to dosyć szerokie zagadnienie. Składa się z wielu elementów i gałęzi, ale to oczywiście ludzie są w nim najważniejsi.

Artykuł sponsorowany

Zarobki netto a brutto

Istotną kwestią, która często budzi wiele wątpliwości, są różnice w zarobkach brutto i netto.

Artykuł sponsorowany

Gdzie pracować, żeby dużo zarabiać?

Niemal każdy przynajmniej raz w życiu zastanawiał się, jakie są najlepiej opłacane zawody i jakie kwalifikacje trzeba posiadać, aby je wykonywać.

Artykuł sponsorowany

Najlepsze pomysły na upominki firmowe

Prezenty w biznesie to sposób na podtrzymywane i zacieśnianie relacji ze wspólnikami i klientami, motywowanie pracowników, ale także promowanie swoich usług lub produktów.

Artykuł sponsorowany

18. urodziny E. Leclerc w Rzeszowie

Rzeszowski sklep E.Lecrerc świętuje w tym roku 18 urodziny. Z okazji tego jubileuszu dla swoich klientów przygotował dwuetapowy konkurs.

Artykuł sponsorowany

Języki w CV – co, gdzie i dlaczego?

Niezwykle ważnym elementem każdego życiorysu jest informacja na temat znajomości języków obcych.

Artykuł sponsorowany

Na co zwrócić uwagę podczas rekrutacji do pracy?

W procesie rekrutacyjnym zarówno kandydaci, jak i pracodawcy powinni zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które ułatwią im procedurę.

Artykuł sponsorowany

Jak rozmawiać o wypłacie?

Na niemal każdej rozmowie o pracę, można usłyszeć pytanie „Ile chciałby pan/pani zarabiać?”.

Reklama